Μετά την αναβάθμιση, η Κύπρος ετοιμάζεται για επιστροφή στις αγορές


Την περασμένη Παρασκευή, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings αναβάθμισε την κυπριακή οικονομία, θέτοντας σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της οικονομίας.
Τώρα, η Κύπρος (που καταγράφει την τελευταία 4ετία θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης) φέρεται έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα και να επιστρέψει στις αγορές, με κυπριακά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κύπρου», η Κυπριακή Δημοκρατία θα ανακοινώσει την έκδοση ευρωπαϊκού μεσοπρόθεσμου ομολόγου ενός δισ. ευρώ, με το οποίο θα καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες. Σε περίπτωση που πράγματι συμβεί η έξοδος στις αγορές τη Δευτέρα, την επόμενη ημέρα θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών, το οποίο θα κλείσει την Τετάρτη.
«Έχουμε πετύχει έναν από τους βασικότερους στόχους της οικονομικής πολιτικής. Η επενδυτική βαθμίδα σίγουρα θωρακίζει οικονομικά τη χώρα μας, ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική και στέλνει ένα θετικό μήνυμα διεθνώς», είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, μετά την αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς υποψήφιους επενδυτές.
Σημειώνεται επίσης, ότι το κυπριακό ομόλογο με λήξη 2025 βρίσκεται στο 1,83% από το 2,11% που είχε ανέλθει την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!