Πρόσκρουση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά


Πρόσκρουση ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου επάνω σε άλλο, στο λιμάνι του Πειραιά, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ελαφριές υλικές ζημιές και στα δυο πλοία, ωστόσο όλοι οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτά είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό, κατά τη διαδικασία απόπλου, το «Blue Horizon» με προορισμό το Ηράκλειο, με 493 επιβάτες, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά της πρύμνης στη δεξιά πλευρά της πλώρης του «Blue Galaxy» που είχε προορισμό τα Χανιά με 603 επιβάτες. Και τα δυο πλοία είχαν προγραμματισμένη αναχώρηση στις 10 το βράδυ.
Από την πρόσκρουση στο «Blue Galaxy» προκλήθηκε ένα μικρό βαθούλωμα και στο «Blue Horizon» μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Και στα δυο απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόποπλους μέχρι να γίνει επιθεώρηση και να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών. Τα πλοία ανήκουν στην εταιρεία «Blue Star Ferries».
Ύστερα από επιθεώρηση που έγινε και στα δύο πλοία, δόθηκε άδεια απόπλου και έπειτα από λίγη ώρα, απέπλευσαν για τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!