Πυρά κατά Μητσοτάκη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης


Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου, τα κοινοβουλευτικά κόμματα άσκησαν κριτική και για τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το μεσημέρι της Κυριακής.
Το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε αναφορά σε θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ωστόσο «θυμήθηκε» να επαναλάβει θέσεις που αμφισβητούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
«Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.», σημείωσε επίσης το ΚΙΝ.ΑΛ. που έβαλε στο ίδιο «καζάνι» την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και υποστήριξε επίσης ότι είναι ώρα για προοδευτικές λύσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας, «που μόνο η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει».
Στο θέμα της αναλογικής στάθηκε η Ένωση Κεντρώων, η οποία κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ως «Πόντιο Πιλάτο» στο ζήτημα της ΠΓΔΜ.
«Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη στην ενισχυμένη αναλογική κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας του με την Ένωση Κεντρώων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται επίσης ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «ομολόγησε» ότι εφόσον ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης «την αποδέχεται και νίπτει τις χείρες του».
Τέλος, ο γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για τις «μεγάλες αυταπάτες» του κ. Μητσοτάκη, στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι «τα κυβερνητικά ερείπια του μεταλλαγμένου νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να του χρησιμεύσουν ως "πλυντήριο" και ως άλλοθι λήθης για το καταστρεπτικό παρελθόν του και τα πολιτικά μνημονιακά εγκλήματα του ιδίου και της παράταξής του».
Αποδομώντας όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τη ΔΕΘ, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους, από την στιγμή που ο ίδιος ομολογεί ότι προϋποθέτουν την συμφωνία των πιστωτών, δεν είναι τίποτε άλλο από "έπεα πτερόεντα", μια "τρύπα στο νερό" και σκέτη κοροϊδία».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!