Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια:Σε αυτή την ανοιχτή πόλη κανένας δεν είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, όλοι είναι καλοδεχούμενοι.


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Avukatlar, Balkanlar'da barış, demokrasi  ve uzlaşma için çabalıyorlar
АДВОКАТИ ЗА МИРА, ДЕМОКРАЦИЯТА И РАЗБИРАТЕЛСТВОТО НА БАЛКАНИТЕ
Avokat per paqen, per demokracin dhe per marveshjen midis shteteve Ballkane
LAWYERS FOR PEACE, DEMOCRACY AND UNDERSTANDING IN BALKAN AREA
Τσιμισκή 5, 54625 Θεσσαλονίκη
Κιν.: 6977 221 276, τηλ/φαξ: 2315 530 940
e-mail: m. lamtzidis@gmail.com

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι κήρυκες της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού, του μίσους, του εθνοφυλετισμού και του ρατσισμού να τα εγκαταλείψουν  στην είσοδο της πόλης.

Η “Ομάδα” μετά τις δράσεις που ανέπτυξε για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απο τις φυλακές της Αδριανούπολης -  μέσα απο το πρίσμα της παραβίασης θεμελιωδών αρχών του δικαίου –
ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ στην πόλη της Θεσσαλονίκης επισημαίνει –πάντα μέσα από το ίδιο πρίσμα-  ότι:
α. Η πόλη αυτή ήταν , είναι και πρέπει να παραμένει ανοιχτή, φιλόξενη και φιλική προς όλους και ειδικότερα τους Βαλκάνιους γείτονες
β. Αποτελεί αναμφισβήτητο δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν εκφράζοντας τις θέσεις τους ή την αντίθεση στις κάθε φορά ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές
γ. Αποτελεί όμως και θεμελιώδες δημοκρατικο και συνταγματικό δικαίωμα του κάθε ενός πολίτη να διατυπώνει δημόσια ελεύθερα την άποψή του και να κυκλοφορεί με ασφάλεια στην πόλη χωρίς να κινδυνεύει να υποστεί προπηλακισμούς , πράγμα που ορισμένοι κύκλοι δεν το θεωρούν αυτονόητο και δείχνουν ότι θέλουν να το αμφισβητήσουν έμπρακτα, όπως έκαναν πρόσφατα.

δ. Είναι δικαίωμα των φυσικών προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία, επομένως και ο Πρωθυπουργός, τα μέλη της Κυβέρνησης και οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων,  να επισκέπτονται την πόλη και τη ΔΕΘ και να εξαγγέλλουν τις πολιτικές τους
  
Σε αυτή την ανοιχτή πόλη κανένας δεν είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ, όλοι είναι καλοδεχούμενοι.

Μόνο όσοι είναι κήρυκες της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού ,του μίσους, του εθνοφυλετισμού και του ρατσισμού καλούνται να αφήσουν αυτά τα αισθήματα, τις ιδέες και πρακτικές στην είσοδο της πόλης.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να διαμορφωθεί από ορισμένους κύκλους ένα κλίμα προς  την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση , ώστε  η πόλη να δώσει την εικόνα μιάς πόλης κλειστής και φοβικής  προς όλους.

Δεν έχουν αυτές οι συμπεριφορές θέση στην πόλη, και τώρα, αλλά και αύριο.

Για να κατακτήσει και να διατηρήσει η Θεσσαλονίκη πρωτεύοντα ρόλο στα Βαλκάνια πρέπει να εργαστούμε όλοι και όλες συστηματικά ώστε να δημιουργηθεί  ένα ασφαλές δια-βαλκανικό περιβάλλον στο οποίο θα ευδοκιμούν   οι αρχές του κράτους δικαίου , οι θεσμοί της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης μέσα σε ένα κλίμα ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών.

Η ΔΕΘ για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα είναι αντικειμενικά ένα μεγάλο γεγονός που συμβάλει στην ανάδειξη και αναβάθμιση της πόλης.
Δεν έχουμε δικαίωμα να  το αμαυρώσουμε.

Τα Βαλκάνια έχουν ένα δύσκολο παρόν, αλλά  μπορούν να έχουν μέλλον  μόνο μέσα απο την ειρηνική συνύπαρξη ,  τη δημοκρατία και τη συνεννόηση και την ειρηνική διευθέτηση μεταξύ των λαών και των κρατών.
Εμείς θα εργαστούμε προς κάθε κατεύθυνση στο στόχο αυτό και καλούμε όλους τους φορείς, τις συλλογικότητες, αλλά και μεμονωμένα τους ενεργούς πολίτες να τοποθετηθούν διατυπώνοντας τις δικές τους θέσεις.
                        Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2018
                        Από το Γραφείο Τύπου     


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!