Τριήμερο λουκέτο σε υποκατάστημα τράπεζας για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας


Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επέβαλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Β. Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου (4488/17) του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 33 του Ν.4488/17 ορίζει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δύναται να επιβάλει την προσωρινή διακοπή λειτουργίας μίας επιχείρησης έως τρεις ημέρες εφόσον επιβληθούν σε βάρος του εργοδότη τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάστημα δύο ετών.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!