Ευκλ. Τσακαλώτος: Άμεσα νέα χαλάρωση των capital controls


Πλήρη άρση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών αλλά και στο άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι με τη νέα χαλάρωση θα ολοκληρωθεί ο «δεύτερος πυλώνας και οι περιορισμοί που θα απομείνουν θα έχουν να κάνουν με τη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Για το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων ο υπουργός σημειώνει ότι η συζήτηση με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη και προσθέτει: «Λειτουργούμε πλέον σε ένα πλαίσιο που στηρίζεται περισσότερο στην πειθώ και λιγότερο στην επιβολή».
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει πώς θα χρηματοδοτήσει τις περικοπές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που έχει εξαγγείλει και αναρωτιέται:
«Μήπως θεωρεί ότι θα έχει εκείνος μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για το 2019 και το 2020 καθώς –από την προσωπική του αίγλη και μόνο- ξαφνικά θα εκτιναχθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης και θα ζήσουμε εμείς καλά κι εκείνοι καλύτερα;»
Στο στόχαστρο το υπουργού Οικονομικών μπαίνει και ο Γιάννης Στουρνάρας για τη θέση του όσον αφορά την προληπτική γραμμή πίστωσης, αναφέροντας ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών, θα ήταν πολύ πιο ανήσυχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας «αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον κ. Στουρνάρα στο θέμα της προληπτικής γραμμής».
Για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Τσακαλώτος εξαγγέλλει μεσοσταθμική μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ για το 2019 και 30% για το 2020, ενώ υπολογίζει για το 2020 την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων.
Τέλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές στον νόμο του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να διευρυνθεί ο κατάλογος των δικαιούχων.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!