Κονγκό-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη: Από το hot spot τώρα παίζει μπάσκετ στον Αρη [βίντεο]


Μπορεί να μην είναι μεταγραφή με... λάμψη ή πολλά χρήματα, αλλά είναι μια ιστορία που σίγουρα μοιάζει και είναι πολύ σπουδαία.
Ο Κράιστ Γουάμπα παίζει μπάσκετ στον Άρη πια. Αλλά πριν πέρασε... Γολγοθά μέχρι να φτάσει εκεί που ήθελε «Στη ζωή, όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μην σε αποθαρρύνουν οι άλλοι. Μείνε στον στόχο σου και συνέχισε», εξηγεί ο ίδιος στην παρουσίασή του από το Athlenda.
Ο 18χρονος φόργουορντ εγκατέλειψε την πατρίδα του (Κονγκό) πριν από τρία χρόνια, ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία κι από εκεί βρέθηκε σε hot spot μεταναστών στην Μυτιλήνη. Ηθελε να παίξει μπάσκετ και το πέτυχε. Μία δυνατότητα που του έδωσε ο Άρης φέτος, με την κατάλληλη συνεργασία του Λάζαρου Παπαδόπουλου (δημιουργός του Athlenda) και του Γιώργου Μπαλογιάννη, ο οποίος δούλεψε μαζί του στον Αστέρα Σίνδου την περσινή σεζόν.
Οι συμπαίκτες του πέρσι ήταν από νωρίς κοντά του, τον βοήθησαν με κάθε τρόπο και ένας εξ αυτών, ο Αλέξανδρος Πετρίδης, ήταν εκείνος που έκανε το κάτι παραπάνω προκειμένου ο νεαρός φόργουορντ να διεκδικήσει τις πιθανότητες υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Πόσο δύσκολο ήταν; Πολύ! Όταν όμως έχεις μεγαλώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες στο Κονγκό, δίχως φαγητό, οι δυσκολίες εντός παρκέ μάλλον σού φαίνονται... παιχνιδάκι.
«Όταν έρχεσαι σπίτι και δεν έχεις να φας, αρχίζει να πίνεις νερό, νερό. Μέχρι να μπορείς να αποκοιμηθείς μόνο με το νερό», τονίζει χαρακτηριστικά στο VIDEO του Athlenda ο Κράιστ Γουάμπα.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:
"Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή ChristWamba Bouassou Joachim Mossai Fiddle. O Christ Wamba αγωνίζεται στις θέσεις “2”-”3”-”4”, έχει ύψος 2,01μ. και είναι γεννημένος στις 11/12/2000 στο Κονγκό.
Ο ΑΡΗΣ θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της επαγγελματικής καριέρας του Κονγκολέζου guard/forward, που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα σε σχολείο της πατρίδας του και στη συνέχεια πραγματοποίησε το ταξίδι στην Ευρώπη, για να μπορέσει να αγωνιστεί επαγγελματικά.
Έφτασε στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη πέρυσι (προπονήθηκε κοντά στον Γιώργο Μπαλογιάννη στον Αστέρα Σίνδου) και τους τελευταίους μήνες συμμετέχει στις προπονήσεις και την προετοιμασία του ΑΡΗ, υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Αγγέλου και του τεχνικού του επιτελείου.
Η ομάδα ξεχώρισε τον παίκτη μέσα από το Athlenda Career Program και τα σωματικά του προσόντα και η πρόοδος που έδειξε στις προπονήσεις έπεισαν τον προπονητή του ΑΡΗ να τον συμπεριλάβει στον σχεδιασμό του για τη νέα χρονιά. Πλέον ο Christ Wamba αποτελεί μέλος της οικογένειας των “κίτρινων”.
Πρόκειται για έναν αθλητή με εντυπωσιακά σωματικά και αθλητικά προσόντα και μεγάλη θέληση, που αντικατοπτρίζει την επιλογή του ΑΡΗ να επενδύσει στο μέλλον, στηρίζοντας νέα και ταλαντούχα παιδιά".

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!