«Thessaloniki WEST» Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας από τους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά (16/9 – 6/10)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Thessaloniki WEST» Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας από τους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά (16/9 – 6/10)

            ΄΄Κυκλοφορώ αλλιώς στα δυτικά … ΄΄  Κάλεσμα συμμετοχής και ευαισθητοποίησης με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης  του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, απευθύνουν τρεις Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, οι Δήμοι Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά σε μια συνεργατική πρωτοβουλία για την προώθηση των βιώσιμων μέσων μεταφοράς και τη διαμόρφωση  κυκλοφοριακών συνθηκών φιλικών προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
            Η διαδημοτική δράση που φέρει τον τίτλο «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge) και διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλη την Ευρώπη  -στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018,  θα λάβει χώρα από τις 16 Σεπτεμβρίου (έναρξη της Ευρωπαϊκής Eβδομάδας Kινητικότητας) μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.  Στο διάστημα αυτό οι δημότες των τριών Δήμων που δέχονται να συμμετάσχουν στην “πρόκληση”  καλούνται να διανύσουν με το ποδήλατό τους καθημερινά όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορούν, συγκεντρώνοντας πόντους και διεκδικώντας με αξιώσεις τη ....νίκη!
Τα έπαθλα είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑΘΕΣΣ, Εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε. www.edathess.gr .
Πληροφορίες συμμετοχής
            Ο πρότυπος αυτός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός “Κοινωνικής Ποδηλασίας”   βασίζεται στην εφαρμογή BikePrints, μια εφαρμογή παρακολούθησης για ποδηλάτες, διαθέσιμη στα καταστήματα GooglePlay και AppleAppStore. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις μετακινήσεις τους και να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, διάρκειας τριών εβδομάδων, κυκλοφορώντας στην πόλη τους καθώς και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε εβδομάδα  αποτελεί και ένα αντίστοιχο στάδιο της πρόκλησης που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να οδηγούν μόνοι τους, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και να κερδίζουν πόντους με βάση την απόσταση που ταξιδεύουν.
            Όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος το ποδήλατό του, τόσο περισσότερους βαθμούς (πόντους) κερδίζει. Στο τέλος κάθε σταδίου, τα ονόματα των 10 νικητών επιλέγονται έπειτα από κλήρωση και λαμβάνουν ένα βραβείο.
            Οποιοσδήποτε ενήλικος με smartphone που διαθέτει λειτουργία GPS μπορεί να συμμετάσχει στο Social Biking Challenge με την επωνυμία Thessaloniki West.
Για τους ανήλικους ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας, θα πρέπει να κατεβάσει και να υπογράψει την «ενημερωμένη συγκατάθεση του γονέα» που μπορεί να βρει στο https://socialbiking.jrc.ec.europa.eu/#/parentalconsent και να την επιστρέψει ηλεκτρονικά στον τοπικό διοργανωτή.
Η εγγραφή παραμένει ανοικτή καθ 'όλη τη διάρκεια της πρόκλησης.
Τα βήματα είναι απλά:
·         Κατεβάζω την εφαρμογή BikePrints στο κινητό μου τηλέφωνο (Apple & Android)
·         Συνδέομαι στην ομάδα Thessaloniki WEST (συνεργασία Δήμων Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Παύλου Μελά)
·         Παίρνω το ποδήλατό μου
·         Συγκεντρώνω πόντους – χιλιόμετρα
·         Αυξάνω τις πιθανότητες να είμαι ο νικητής του διαγωνισμού!
Κάθε ποδηλάτης έχει το δικαίωμα να αποσυρθεί από δράση ανά πάσα στιγμή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των τριών Δήμων και να επιλέγουν το λογότυπο του SocialBiking, ή να επικοινωνούν άμεσα μέσω email ή τηλεφωνικά στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
T: 2313 300 953

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου
Τ: 2310 703 394

Δήμος Παύλου Μελά
Τ: 2313 302 961

Πληροφορίες για τη δράση και στην ιστοσελίδα: https://socialbiking.jrc.ec.europa.eu/#/start



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!