Το εναλλακτικό τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας αναδείχθηκε στην ειδική θεματική έκθεση Tour Natur στη Γερμανία

7/9/2018

Το εναλλακτικό τουριστικό προφίλ
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε
στην ειδική θεματική έκθεση “Tour Natur” στη Γερμανία

Το εναλλακτικό τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι ειδικές θεματικές μορφές τουρισμού που προσφέρει στους επισκέπτες αναδείχθηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση “TourNatur” (31 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου 2018) στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου η Περιφέρεια συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά.
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και για τις εναλλακτικές δραστηριότητες της περιοχής. Αναρρίχηση, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και κανό, σκι και snowboard, αιωροπτέρηση, extreme sports, ακόμα και μπάνιο στις φυσικές πισίνες του Ολύμπου και των άλλων ορεινών όγκων, είναι μερικές από τις ποικίλες δράσεις που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι αποτελεί ιδιαιτέρως προσφιλή προορισμό σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό.
Η ειδική θεματική έκθεση τουρισμού “Tour Natur 2018” είναι προσανατολισμένη στην προβολή εναλλακτικών τουριστικών προορισμών. Πρόκειται για εξειδικευμένη διεθνή έκθεση, η οποία απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης που επιζητούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την πεζοπορία και τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το πολυποίκιλο φυσικό της απόθεμα, τα φημισμένα βουνά της, που προσφέρονται για πλήθος δραστηριοτήτων και όπου ο επισκέπτης βιώνει μοναδικές, αυθεντικές εμπειρίες, καθώς και τα ορεινά της μονοπάτια που ενδείκνυνται για πεζοπορία και ποδηλασία βουνού.
Η διεθνής τουριστική έκθεση “Tour Natur” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον εκθεσιακό χώρο Messe Düsseldorf της Γερμανίας, όπου ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε για πρώτη φορά με περίπτερο, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Στην έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν περισσότεροι από 42.000 επισκέπτες, συμμετείχαν περίπου 5.000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 280 εκθέτες.
Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλάμβανε παρουσιάσεις σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου συμμετείχε με δική της παρουσίαση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής, τον πλούτο της σε ιαματικές πηγές, οικοσυστήματα, όρη και χιονοδρομικά κέντρα σε συνδυασμό, καθώς και το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο και την πολιτιστική της  κληρονομιά.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!