Ξεκινά η β' φάση του Ευρωπαικού Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης '“Tropa Verde” στον δήμο Παύλου Μελά


Ελπιδοφόρα ξεκίνησε η β΄ φάση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ''Tropa Verde'' που θα εφαρμοστεί στο Δήμο Παύλου Μελά. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση στους υποστηρικτές για τη λειτουργία του προγράμματος καθώς και για τα επόμενα βήματα. Μεταξύ των παρευρισκομένων έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος με μεγάλη συμμετοχή και χρήσιμα συμπεράσματα.
Το ''Tropa Verde'' ουσιαστικά μέσω της ανταποδοτικότητας πριμοδοτεί με διάφορα ''δώρα'' τους πολίτες για τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ανακύκλωση. Είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται με πολύ θετικά αποτελέσματα στην Ισπανική πόλη Santiago de Compostela και μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III θα μεταφερθεί τεχνογνωσία στο Δήμο Παύλου Μελά.
Η συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται μέσω του Κεντρικού Πράσινου Σημείου, Κινητών Πράσινων Σημείων και Γωνιών Ανακύκλωσης έτσι ώστε οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν να έχουν άμεση πρόσβαση και τα υλικά να ζυγίζονται και να καταγράφονται.
Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και το στέλεχος του Γραφείου Ανάπτυξης και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μάριος Αστερίου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι Σαράντης Καρβουνίδης, Δημήτρης Αθάνατος, Δημήτρης Λαλές, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παύλου Μελά Κίμων Σαραφίδης, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δημήτρης Κουτσονικόλας, μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παύλου Μελά και του Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού καθώς και απλοί πολίτες.
Την προηγούμενη εβδομάδα αποστολή του Δήμου Παύλου Μελά επισκέφτηκε το Santiago de Compostela για να ενημερωθεί για το πρόγραμμα Tropa Verde και να μεταφέρει τη σχετική τεχνογνωσία για την εφαρμογή στο Δήμο Παύλου Μελά.
Το avatonpress.gr θα είναι υποστηρικτής προβολής του προγράμματος με την ελπίδα να το ακολουθήσουν και άλλοι γειτονικοί Δήμοι.









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!