Ζάεφ: Το έγγραφο των Wikileaks ένας παραπάνω λόγος για «ναι» στο δημοψήφισμα


Ως ένα επιπλέον λόγο να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ το τηλεγράφημα των Wikileaks, την αξιοπιστία του οποίου αμφισβητεί ο προκάτοχός του Νίκολα Γκρουέφσκι.
«Πιστεύω ότι αυτή η απόδειξη είναι άλλος ένας λόγος για εμάς να σταθούμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας» δήλωσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA.
«Όπως ήδη γνωρίζετε, είχα στην κατοχή μου το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που τώρα είναι στα χέρια του εισαγγελέα. Πολλές κυβερνήσεις προσπάθησαν να βρουν λύση, συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης. Μέρος της λύσης του οναματολογικού και του erga omnes είχε γίνει αποδεκτό, για τη Βόρεια και Άνω Μακεδονία. Με ευχαριστεί που έχουμε επιβεβαιώσει την ταυτότητά μας, τη μακεδονική γλώσσα, που ήταν σημαντικό αντικείμενο για τη διαπραγματευτική μας ομάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα πως ήδη υπήρχε το 2008 συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».
Ο Γκρουέφσκι απ' την πλευρά του κάνει λόγο για «ανοησίες» και «μάταιη προσπάθεια των κυβερνώντων». «Αν είχα δώσει τη συγκατάθεσή μου στους Έλληνες, όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος αρχών και αξιοπρέπειας» σχολίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφενός το κείμενο των Wikileaks δεν είναι τωρινή αποκάλυψη αλλά τηλεγράφημα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια από το μακρινό 2008 που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Αυγούστου του 2011. Επιπλέον, στο εν λόγω έγγραφο γίνεται λόγος για διπλή ονομασία κι όχι για erga omnes, κάτι που εξηγεί και την απόρριψη των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!