Βαθαίνει το ρήγμα εργαζομένων – κυβέρνησης για τα 10 περιφερειακά λιμάνια

Αποχή διαρκείας από σήμερα και για όλα τα Σαββατοκύριακα ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολης - Βόλου - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πάτρας – Ραφήνας) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2018, ενώ από την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν αποχή διαρκείας από τις υπερωρίες.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) κάνει λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης τον οποίο δεν είναι δυνατόν να δεχτούν οι εργαζόμενοι και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τα συγκεκριμένα λιμάνια στο να λειτουργούν ως δημόσια υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύριακα και υπερωρίες.
Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου που αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν «μπήκε στον κόπο» ούτε καν να απαντήσει στην προειδοποιητική αποχή τους της προηγούμενης Κυριακής και την καλεί έστω και τώρα να δώσει την αναγκαία λύση υπογράφοντας τη ΣΣΕ του 2018.
Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα προέκυψε το καλοκαίρι, όταν το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, αρνήθηκε να εγκρίνει βασικά σημεία της ΣΣΕ, παρά το γεγονός ότι οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων και εργαζομένων συμφώνησαν από τον Μάρτιο του 2018 για την ανανέωση της ΣΣΕ του 2017 με τους ίδιους όρους για το 2018, με την έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στην ΟΜΥΛΕ στις 27/8/2018, δηλαδή μετά τη λήξη των μνημονίων, κατά δήλωση της κυβέρνησης, γεγονός το οποίο με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να σημαίνει τη χειροτέρευση των όρων των ΣΣΕ, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!