Εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια της ΕΠΩΦ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ωραιόκαστρο, 04/10/2018

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ γιορτάζει φέτος την επέτειο 25 ετών από την ίδρυσή της και με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποίησε αυτόν τον εορτασμό υλοποιώντας τέσσερις άξονες δράσεις:
1.      Συμμετείχε στην 83η ΔΕΘ με περίπτερο (Το μόνο πολιτιστικό σωματείο πανελληνίως). Στόχος μας να προσδώσουμε εξωστρέφεια στη δράση μας, γνωστοποιώντας στο ευρύτερο κοινό την ποντιακή παράδοση, την ποντιακή γαστρονομία, την καθημερινότητα στο ποντιακό σπίτι αλλά και να προπαγανδίσουμε μέσα από έντυπα το θέμα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
2.      Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία ποντιακό γλέντι, κάτι που είχε να γίνει πάνω από 25 χρόνια στο Ωραιόκαστρο.
3.      Διοργανώσαμε ημερίδα για την ποντιακή γαστρονομία μπροστά στο Λευκό Πύργο με εισηγητή τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Θωμά Σαββίδη και μάγειρα τον κ. Θεόφιλο Γεωργιάδη (Ραγιάν). Συμμετείχαν επίσης το παιδικό μας χορευτικό υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Τάκη Ζερζελίδη καθώς και η ομάδα των μικρών λυράρηδων του συλλόγου μας υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Θόδωρου Κοτίδη.
4.      Διοργανώσαμε εκδήλωση με συμμετοχή όλων των τμημάτων του συλλόγου (χορευτικό ποντιακών χορών παιδικό και ενηλίκων με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον κ. Τάκη Ζερζελίδη, χορευτικό δημοτικών χορών με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον κ. Βαγγέλη Τσαγανό, ομάδα μικρών λυράρηδων με υπεύθυνο δάσκαλο τον κ. Θόδωρο Κοτίδη, χορωδία με χοράρχες τους κ.κ. Παύλο Τσακαλίδη και Δήμητρα Ζησέκα), και φιλική συμμετοχή της σχολής χορού Bella Dance. Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε 15λεπτο video για την ιστορία τόσο του Ωραιοκάστρου όσο και της ΕΠΩΦ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ                            ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!