Εγκαίνια εννέα (9) νέων εκθεσιακών χώρων στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης και Στεφανιοδρομία από το χώρο του Μουσείου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν από τη Μεραρχία Υποστήριξης, στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων τα εγκαίνια εννέα (9) νέων εκθεσιακών χώρων, διαφορετικής θεματογραφίας έκαστος, όπως παρακάτω:

1. Λαογραφίας
2. Μουσικών Οργάνων Στρατιωτικής Μπάντας
3. Ιππωνειακού Υλικού
4. Υγειονομικού εν εκστρατεία
5. Παραδοσιακού Σιδηρουργείου
6. Παραδοσιακού Αποστακτηρίου – Οινοποιείου
7. Παραδοσιακού Περιστερώνα
8. Μόνιμη έκθεση Ιστορίας του Φιλελληνισμού.
9. Χώρο φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων

Οι νέοι εκθεσιακοί χώροι ανακαινίστηκαν, εξοπλίστηκαν και διαμορφώθηκαν από τη Μεραρχία Υποστήριξης, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας, μέσω της παρουσίασης της εποποιίας των Βαλκανικών Πολέμων, παράλληλα με την παρουσίαση με παραστατικό τρόπο της λαογραφίας, του βιοπορισμού της εποχής και της καθημερινότητας της στρατιωτικής ζωής.

Η παρουσίαση των νέων εκθέσεων χώρων θα συνδυαστεί με εκδηλώσεις της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Χαλκηδόνος, στο πλαίσιο των εορτασμών της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη στεφανιοδρομία που έχει ως αφετηρία το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και τελικό προορισμό το Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Ακολουθεί Στεφανιοδρομία από το χώρο του Μουσείου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη

Σας επισυνάπτουμε to δελτίο τύπου της ΜΕΡΥΠ για τα εγκαίνια εννέα (9) νέων εκθεσιακών χώρων στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης  και την αφίσα της εκδήλωσης. Επίσης σας επισυνάπτουμε και το δελτίο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και το πρόγραμμα της  στεφανιοδρομίας από το χώρο του Μουσείου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!