«Σώστε το Aquarius...»


Φορώντας πορτοκαλί ρούχα -στο χρώμα, δηλαδή, των σωσιβίων και του Aquarius- εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι για να δηλώσουν τη στήριξή τους στο πλοίο των ανθρωπιστικών αποστολών που έχει διασώσει στη Μεσόγειο χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, παρόμοιες διαδηλώσεις λάμβαναν χώρα σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, καθώς και στη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παλέρμο, με πρωτοβουλία της οργάνωσης SOS Méditerrané. Στόχος των οργανωτών ήταν να ζητήσουν «σημαία για το Aquarius», «να σωθεί η διάσωση στην θάλασσα» και για να καταγγείλουν «την εγκληματική αδράνεια» των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Συνθήματα όπως «Σώστε το Aquarius...» και «Η διάσωση ζωών είναι καθήκον κι όχι έγκλημα», κυριάρχησαν στο Παρίσι, με την αστυνομία να υπολογίζει τους συγκεντρωμένους σε περίπου 1.000 άτομα.
Σχεδόν 3.500 έδωσαν το «παρών» στη Μασσαλία, έδρα της οργάνωσης SOS Méditerrané, όπου είναι ελλιμενισμένο του Aquarius. Σημειώνεται ότι νωρίτερα η οργάνωση κατήγγειλε επίθεση ακροδεξιών στα γραφεία της, με τις αστυνομικές πηγές να προχωρούν σε συλλήψεις περίπου 20 ατόμων με την κατηγορία του «βανδαλισμού».
Η ΜΚΟ ναυλώνει μαζί με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» το πλοίο Aquarius και οργώνει τη Μεσόγειο διασώζοντας πρόσφυγες. Σε διάρκεια δυόμισι ετών η SOS Mediterranee έχει διασώσει 29.523 ανθρώπους, εκ των οποίων το 23% ήταν ανήλικοι.



Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!