Παρέμβαση για τις τηλεφωνικές απειλές κατά του Γ. Αβαρλή


Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με τις απειλές κατά της ζωής του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Γιώργου Αβαρλή μετά την παρέμβαση έξι δημοτικών συμβούλων οι οποίοι κάνουν λόγο για «απειλή κατά των θεσμικών οργάνων του δήμου» και καλούν την διοίκηση να τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Στέλλα Αβραμίδου, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Μόνικα Αϊβάζογλου, ο Γιώργος Αρβανίτης, ο Ανδρέας Κουράκης και ο Εφραίμ Κυριζίδης και αναφερόμενοι στο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή τονίζουν ότι συνιστά «απειλή κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης και των θεσμικών του οργάνων» καθώς «επιχειρείται να ασκηθεί εκφοβισμός, υπό την απειλή βίας, εναντίον αυτών οι οποίοι έχουν το καθήκον να ελέγχουν τις πράξεις και τις παραλείψεις των εκάστοτε διοικούντων, να διατυπώνουν τη γνώμη τους ελεύθερα και να αποφασίζουν κατά συνείδηση αποβλέποντας πάντα στην εξυπηρέτηση του κοινού δημοσίου συμφέροντος». Υπογραμμίζοντας ότι η συμπαράσταση τους στον Γιώργο Αβαρλή είναι δεδομένη τονίζουν πως «το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να εκδηλωθεί η πλήρης και ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόσωπό του και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να θωρακισθούν οι διαδικασίες, να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και να εμπεδωθεί η έννοια της χρηστής διοίκησης». Η κατάληξη της ανακοίνωσης πάντως είναι «καρφί» για την διοίκηση του δήμου καθώς στην καταληκτήρια φράση της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «πρωτίστως προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να λειτουργήσει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία οφείλει να διατυπώσει δημοσίως τη θέση της για το συμβάν».
Για το ίδιο θέμα η «Ανοιχτή Πόλη» παράταξη της οποίας σύμβουλος είναι ο κ. Αβαρλής τονίζει πως «στηλιτεύει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού δημοτικών συμβούλων εξαιτίας των επιλογών τους, που είναι εναρμονισμένες με τις δεσμεύσεις και το ρόλο που έχουν αναλάβει» ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» η οποία υπό τον τίτλο «Απειλούν, γιατί απειλούνται» σημειώνει για το περιστατικό πως «ο Γιώργος Αβαρλής ασκεί με συνέπεια και σθένος τα ελεγκτικά του καθήκοντα στο δημοτικό συμβούλιο και την οικονομική επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεισφέροντας με την μεγάλη επαγγελματική του εμπειρία και κατάρτιση στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος,  μάλιστα στα δύσκολα και καθοριστικά ζητήματα των δημοτικών οικονομικών, τα οποία πολύ συχνά πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν λόγω της πολύπλοκης, τεχνικής τους φύσης. Οι απειλές που δέχτηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα στο σπίτι του, αποδεικνύουν ότι ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες και ότι το έργο του συμβάλλει πραγματικά υπέρ της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της οικονομικής βιωσιμότητας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!