Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά στο «Ποτάμι» και στα συνέδριά του

Συνέδριο χωρίς πλαστικά ποτήρια, καλαμάκια και πλαστικά μπουκαλάκια νερό, γίνεται; Δεν γίνεται! Εκτός αν μιλάμε για το συνέδριο του Ποταμιού.
Στο Ανοιχτό Συνέδριο του Ποταμιού δεν θα υπάρχει πλαστικό ούτε για δείγμα. Ήδη στον Κεραμεικό το βανάκι του Ποταμιού έχει ξεφορτώσει ποτήρια από μπαμπού, καλαμάκια από σιτάρι, αλουμινένια παγούρια και βέβαια τσάντες πάνινες. Ακόμη και οι κάρτες διαπίστευσης των συνέδρων θα είναι από χοντρό χαρτόνι και όχι πλαστικοποιημένες όπως είθισται.
«Στόχος μας είναι να μειώσουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση πλαστικού στις δυο μέρες του συνεδρίου μας και να γίνουμε έτσι η αφορμή για να μειωθεί το πλαστικό – αν όχι να καταργηθεί – και από άλλες μεγάλες διοργανώσεις» δήλωσε ο υπεύθυνος υλικοτεχνικής υποδομής στο Ποτάμι, Νίκος Παπαδάκης.
Οικολογικό θα είναι και το καφενείο – εστιατόριο που θα λειτουργήσει εντός του συνεδριακού χώρου. Με προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, λίγη ζάχαρη και αλάτι και δυνατότητα βιολογικών και βετζετέριαν επιλογών. Βέβαια στο cine Κεραμεικός έχει επιβληθεί από τώρα καθολική απαγόρευση του τσιγάρου. Δεν θα επιτρέπεται πουθενά εντός του κτηρίου - ούτε στους διαδρόμους!
Για το ξεμούδιασμα δε των συνέδρων, που υπολογίζεται ότι θα περάσουν στο cine Κεραμεικός περισσότερες από 20 ώρες – τις δύο μέρες – θα υπάρχουν δύο τραπέζια πινγκ πονγκ και πολλές μπάλες yoga - πιλάτες αυτές δηλαδή που υπάρχουν και στα γραφεία του Ποταμιού στη Σεβαστουπόλεως.
Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα ποτήρια από μπαμπού, τα καλαμάκια από σιτάρι, τα αλουμινένια παγούρια, τις τσάντες και τα νεσεσέρ πάνινα που θα βρίσκονται στον χώρο του Συνεδρίου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!