«Ποτάμι» τα προβλήματα μετά τον κυκλώνα


Τις πληγές τους μετρούν κάτοικοι και καταστηματάρχες στις περιοχές, που «σάρωσε» ο μεσογειακός κυκλώνας πλημμυρίζοντας πολλά σπίτια και μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καταστροφές σε νοικοκυριά και υποδομές και να διακοπεί το ρεύμα και την ύδρευση.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Αργολίδα και Πελοπόννησο και ειδικότερα σε Μαντούδι, Προκόπη, Μετόχι, Κορινθία, Μετόχι, Κιάτο, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι.
Υπό το φόβο των έντονων καιρικών φαινομένων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Χαλκιδέων, Ερέτριας, Λοκρών,  Ιστιαίας – Αιδηψού, Κιάτου, Μεγαρέων και στο νησί της Σκιάθου.
Εικόνες καταστροφής στο Μαντούδι, όπου υποχώρησε η άσφαλτος καθώς έχει υποστεί καθίζηση στο σημείο του δρόμου, που συνδέει την περιοχή με το Προκόπι. 'Ετσι το Μαντούδι παραμένει και σήμερα αποκομμένο.
Οικισμοί έχουν αποκλειστεί και στην Κορινθία, καθώς πλημμύρισαν τα ρέματα της περιοχής και άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου. Οι κάτοικοι στις Βαμβακιές και τη Μακρολίμνη δεν έχουν πρόσβαση ούτε προς το Λουτράκι ούτε προς την Αττική.
Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί επίσης κατοικίες και καταστήματα στην παραλία Κυβερίου της Αργολίδας , όπου υπερχείλισαν δύο χείμαρροι, καταστράφηκε μια γέφυρα και κατολισθήσεις έγιναν στο οδικό δίκτου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο.
Δήμοι και Περιφέρεια στις δύο περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας έχουν καλέσει τους κατοίκους να υποβάλλουν δηλώσεις για ζημιές σε σπίτια, οικοσκευές και επιχειρήσεις.
Παράλληλα, τα μηχανήματα εργάζονται για να αποκαταστήσουν ζημιές σε υποδομές, αλλά και να προχωρήσουν σε αναγκαίους καθαρισμούς.
Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στην Τρίπολη, προκειμένου να γίνει μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης, ώστε να προχωρήσουν οι επόμενες ενέργειες.
Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στη Μαυρολίμνη Μεγάρων, όπου σπίτια έχουν αποκλειστεί, καθώς έχει κλείσει ο δρόμος από μπάζα δύο μέτρων.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!