Η πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Σαλβίνι-Ντι Μάιο


Σημαίες του κόμματος, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνθήματα κατά Σαλβίνι και Ντι Μάιο και ομιλίες κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Το Δημοκρατικό Κόμμα πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ρώμης «για την Ιταλία που δεν φοβάται».
Στη πλατεία του Λαού στην ιταλική πρωτεύουσα, το Δημοκρατικό Κόμμα διαδήλωσε κατά της αντιμεταναστευτικής ρητορικής του Σαλβίνι και της πολιτικής της κυβέρνησης Λέγκας του Βορρά και Πέντε Αστέρων.
Ο γραμματέας του κόμματος Μαουρίτσιο Μαρτίνα δήλωσε: «Θέλουν να καταστρέψουν το μέλλον μας. Προωθούν μέτρα κοινωνικής πρόνοιας που δεν βοηθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά προσφέρουν και φορολογική αμνηστία».
«Αντιμετωπίζουμε μία κυβέρνηση δεξιών εθνικιστών που είναι επικίνδυνοι για τη χώρα. Το λέω αυτό πρώτα απ' όλα προς τις Ιταλίδες. Δείτε το νομοσχέδιο που είναι ένα βήμα πίσω από τα δικαιώματα. Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στον Μεσαίωνα. Η κυβέρνηση έχει εμμονή με το να αναζητεί εχθρούς και όχι λύσεις» είπε στην ομιλία του για να προσθέσει: «Χρειαζόμαστε ένα νέο Δημοκρατικό Κόμμα και μία νέα Αριστερά. Το λέω χωρίς υπεροψία, αλλά εάν δεν ήμασταν εμείς δεν θα υπήρχε Αριστερά στην Ιταλία».
Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, ενώ βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος ήταν πολύ ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζοντας φωτογραφίες και στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα προς τους ακόλουθούς τους.
Περιχαρής για τη συμμετοχή του κόσμου ήταν και ο Ματέο Ρέντσι. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε:
«Παλεύουμε χτύπημα με χτύπημα για να οργανώσουμε τρόπους αντίστασης ενάντια σε μια στροφή α λα Βενεζουέλα που επιχειρούν ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο. Η Ιταλία έχει κάνει μεγάλα βήματα με δουλειά, κούραση και ιδρώτα και όχι με επιδόματα πρόνοιας. Δεν θα αφήσουμε το μέλλον σε εκείνους που θέλουν να ζήσουν με αμνηστία και επιδόματα».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!