Άμεσες εξηγήσεις για το χρέος ζητά η Κομισιόν απ' την Ιταλία


Εξηγήσεις για το πώς σκοπεύει να μειώσει το δημόσιο χρέος ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση απ' την ιταλική κυβέρνηση, η οποία αρνείται να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης για τον προϋπολογισμό.
Όπως αναφέρουν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία έλαβε μια επιστολή απ' την Κομισιόν, που του ζητά νέα στοιχεία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου σχετικά με τη μείωση του χρέους.
«Τόσο υψηλό δημόσιο χρέος περιορίζει τις δυνατότητες της κυβέρνησης για πιο παραγωγικές επενδύσεις υπέρ των πολιτών. Δεδομένου του μεγέθους της ιταλικής οικονομίας, αποτελεί πηγή κοινής ανησυχίας για την Ευρωζώνη στο σύνολό της», κατά την Κομισιόν.
Η Ε.Ε. ζητά, λοιπόν, εξηγήσεις απ 'τη Ρώμη γιατί το χρέος που ήταν στο 131,2% το 2017 θα πέσει μόλις στο 130,9% το 2018 και στο 130% το 2019, χωρίς να είναι εναρμονισμένο με τους κανόνες της Ένωσης.
Όπως σημειώνει στην επιστολή, παρά την εκτιμώμενη μείωση της αναλογίας χρέους / ΑΕΠ, δεν προβλέπεται ότι η Ιταλία θα ανταποκριθεί στον πρώτο κανόνα για τη σχέση χρέους / ΑΕΠ το 2018 και το 2019.
Απ' την πλευρά της η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να απαντήσει εντός της προθεσμίας, παρόλο που εμμένει στο σχέδιο προϋπολογισμού που έχει παρουσιάσει.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Τζοβάνι Τρία έκανε λόγο για «ευρωστία» της ιταλικής οικονομίας. «Το έλλειμμά μας, στην πραγματικότητα, είναι περιορισμένο», δήλωσε ο Τρία, σημειώνοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε, για το 2019, οικονομική ανάπτυξη του 1,4%, ενώ η τωρινή, ανέβασε το ποσοστό στο 1,5%».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!