Αποφασισμένος να προχωρήσει ο Ζάεφ


Ανεπηρέαστος από τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως ο ίδιος δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της χώρας.
Σε δηλώσεις του λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Ζάεφ εστίασε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που πήγαν στις κάλπες, ψήφισαν «ναι», παρά το μποϊκοτάζ που υπήρξε.
«Αυτοί που συμμετέχουν, αυτοί αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος αποδέχεται την ετυμηγορία όσων επέλεξαν να ψηφίσουν. Υπογράμμισε επίσης, ότι το δημοψήφισμα είναι ένα δημοκρατικό εργαλείο και η ψήφος των πολιτών πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους.
Στο σημείο έστειλε μήνυμα προς το VMRO-DPMNE, καλώντας το να σεβαστεί «τη φωνή της πλειοψηφίας» του λαού, απειλώντας με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες: «Αλλιώς», είπε ο Ζάεφ, «δεν θα έχω άλλη επιλογή παρά να προχωρήσω σε πρόωρες εκλογές».
Παράλληλα, επιχείρησε να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα κατά το δοκούν, σημειώνοντας ότι οι πολίτες έδειξαν ότι η χώρα είναι μέλος της Ευρώπης και της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι η ερώτηση του δημοψηφίσματος ήταν η εξής: «Είστε υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;»
Σε κάθε περίπτωση, φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στον σχεδιασμό που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα σηματοδοτήσει και τις πολιτικές ενέργειες εντός του Κοινοβουλίου», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!