Καμμένος: Δεν θα πέσει η κυβέρνηση, συζήτηση ξανά τον Μάιο


Τη στήριξή του στην κυβέρνηση επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να πέσει και ότι υπάρχει έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, ενώ όσον αφορά το Μακεδονικό σημείωσε ότι η συμφωνία με τον πρωθυπουργό ισχύει μέχρι το Μάιο του 2019.
Μιλώντας από το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι «θα ξαναμιλήσουμε τότε, όταν και αν φτάσει εδώ η Συμφωνία» των Πρεσπών στην ελληνική βουλή και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν κρύψει τη αντίθεσή τους στο σύνθετο όρο «Βόρεια Μακεδονία».
Ανέφερε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο, ή όποτε και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο.
Και η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρι ωσότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή, έρθει η συμφωνία  στη Βουλή. Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση.
Ακόμη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχουν συνταγματικά προβλήματα στη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΠΓΔΜ λέγοντας ότι μπορεί η Συμφωνία να πέρασε από τη Βουλή της γειτονικής χώρας με 80 βουλευτές, αλλά έχει μπροστά της πολύ δρόμο.
«Εδώ είναι Βαλκάνια και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Από τα Βαλκάνια ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, τα Βαλκάνια έγιναν η αιτία να ανάψουν πολλές φωτιές. Εμείς θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη των Βαλκανίων» είπε για να τονίσει ότι «δεν θα παραδώσουμε αμαχητί τον όρο "Μακεδονία", που αποτελεί για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη».
Συμπλήρωσε πως πιστεύει «στη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στη Θεσσαλονίκη ήρθε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου και ανακήρυξε την Ελλάδα κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ».
Ακόμη, ο υπουργός επανέλαβε ότι το κόμμα του «άντεξε», παρά τις «πιέσεις» να ρίξει την κυβέρνηση τον Ιούνιο, κι εξαπέλυσε πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευσης Ελλάδας και ΠΓΔΜ. «Δεν θα στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία των Γεωργιάδη, Πλεύρη, Μητσοτάκη, ούτε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, της διαφθοράς και της διαπλοκής» δήλωσε.
Εξήγησε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα συγκυβερνήσουν με κανένα τρόπο με το «μαύρο» σύστημα, που μας οδήγησε εδώ και θέλει να επανέλθει σε ρόλο σωτήρα. «Θέλουμε ενότητα των δυνάμεων του τόπου» ανέφερε αλλά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί με κάποιο άλλο.
Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «είναι η πρώτη που παρέδωσε με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη τον όρο Μακεδονία» και ότι «συμμετέχει στο ΕΛΚ μαζί με το VMRO», το οποίο και στηλίτευσε για τον ρόλο του και λέγοντας:
Το VMPO, το οποίο δεν είναι δικός μας σύμμαχος, είναι της ΝΔ σύμμαχος, είναι αυτό που έστησε τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είναι αυτό που υπέγραψε εικοσιοκτώ συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, είναι αυτό το οποίο και σήμερα έρχεται να παλέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να περάσει το σκέτο Μακεδονία. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να πούμε τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη.
Αναφέρθηκε επίσης σε «μακεδονομάχους» που, όπως είπε, εμφανίστηκαν τελευταία, διερωτώμενος, πως γίνεται αυτοί να μιλούν με τη Ν.Δ. και να «διαπραγματεύονται θέσεις στα ψηφοδέλτια» και πρόσθεσε: «Καλό ταξίδι τους λέμε. Και εκείνους, οι οποίοι παρασύρθηκαν τους λέμε, παιδιά, ελάτε πάλι μαζί μας, σας περιμένουμε».
Άφησε, όμως και αιχμές, μιλώντας για «μακεδονοκλάστες», οι οποίοι "μας προέκυψαν", όπως είπε, «αφού τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική» και πρόσθεσε: «σας ζητάω συγνώμη, που το;yς έβαλα σε θέσεις- κλειδιά, εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Καμμένος.
Τέλος, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση «αντί να συμμεριστεί την επιτυχία», δεν σταματά τη «λάσπη και τη συκοφάντηση», με στόχο να επανέλθει στην εξουσία «για να συνεχίσει τη διαφθορά και την καταλήστευση του ελληνικού λαού» και έκανε λόγο για «μαύρο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!