«Έφυγε» ο μεγάλος Σαρλ Αζναβούρ


Σε ηλικία 94 ετών πέθανε στο σπίτι του ο θρυλικός Γάλλος καλλιτέχνης, Σαρλ Αζναβούρ, μετά μια πλούσια καριέρα περισσότερων από εβδομήντα χρόνων και μια όμορφη μποέμικη ζωή.
Με κομμάτια όπως τα «She», «Take Me», «See Me Already» και «La Bohème», ο αγαπημένος, τραγουδοποιός και ηθοποιός πέρασε τα σύνορα και μεγάλωσε γενιές και γενιές.
Έγραψε πάνω από 1.400 τραγούδια σε επτά διαφορετικές γλώσσες, πούλησε τουλάχιστον 180 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, έδωσε συναυλίες σε 94 χώρες κι εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες.
Ο Σαρλ γεννήθηκε το 1921 στο Παρίσι σε Αρμένιους, που μετανάστευσαν λόγω της γενοκτονίας στη χώρα τους για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη γαλλική πρωτεύουσα.
Τα θεμέλια της καριέρας του μπήκαν στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στο κατεχόμενο Παρίσι, όπου τραγουδούσε σε καμπαρέ, ενώ οι γονείς του ήταν οργανωμένοι κρυφά στην αντίσταση, κρύβοντας Εβραίους, κομμουνιστές και άλλους στο σπίτι τους.
«Η γαλλική είναι η γλώσσα μου, αλλά η οικογένειά μου είναι πάντα αρμένικη » είπε ο ίδιος το 2017. Οι στίχοι του έχουν αναφορές στις δικές του εμπειρίες και τη ζωή του ως μετανάστης.
Έφυγε από το σχολείο σε ηλικία 9 ετών για να γίνει ηθοποιός και φαίνεται πως έκανε καλά, καθώς είχε μια επιτυχημένη παράλληλη πορεία στην υποκριτική συνεργαζόμενος με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως οι Φρανσουά Τρυφώ και Κλοντ Σαμπρόλ.
Είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στον κόσμο που προς τιμή του ανεγέρθηκε ανδριάντας όσο ήταν στη ζωή. Το 2017 απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame στο Λος Άντζελες. Το CNN τον «ανακήρυξε» διασκεδαστή του αιώνα το 1998.
Είχε επιδείξει έντονο φιλανθρωπικό έργο, ενώ μαζί με τον φίλο Levon Sayan ίδρυσε μια οργάνωση μετά τον καταστρεφικό σεισμό του 1988 στην Αρμενία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 25.000 ανθρώπων. Το 2009 έγινε αντιπρόσωπός της χώρας καταγωγής του στα Ηνωμένα Έθνη.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!