Επιμένουν «κυβερνητικά» στο Κίνημα Αλλαγής


Απάντηση στις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε το «κλίνατε επί δεξιά» της Φώφης Γεννηματά, δίνει το επικοινωνιακό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής προτάσσοντας για ακόμη μία φορά το αφήγημα της «κυβερνητισμότητας» της χώρας.
Μετά από το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» το οποίο κατέγραφε τις αντιρρήσεις στελεχών όπως του Δημήτρη Ρέππα, αλλά και αρκετών μελών που εντάσσονται στην «παπανδρεϊκή » πτέρυγα του κόμματος, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι το ΚΙΝ. ΑΛΛ. δεν μπορεί να αποκλείσει ως εταίρο ούτε τη Ν.Δ. ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε άτυπη συνάντηση του Σταμάτη Μαλέλη και του Παύλου Χρηστίδη με τους δημοσιογράφους τονίστηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κόμμμα που θέλει ακυβερνησία στη χώρα, επισημαίνοντας ότι ανάλογα με το ποσοστό που θα του δώσουν οι πολίτες στις εκλογές θα καθοριστεί και η κυβερνητική συνεργασία.
Παράλληλα, ο Σταμάτης Μαλέλης χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση του Νίκου Παππά και της Ντόρας Μπακογιάννη να απορρίψουν την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, σύμφωνα με την οποία επιδιώκει ισχυρή εντολή για να στηρίξει κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας.
«Ο λαός θα αποφασίσει. Δεν κατεβαίνουμε για να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός για να βγει το κυβερνητικό άθροισμα» υποστήριξαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας την αυτόνομη πορεία του. «Είμαστε το πραγματικό ανάχωμα στη επάνοδο της Δεξιάς» πρόσθεσαν.
Η Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας στις επικρίσεις, αναφέρει ότι η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ήταν ομόφωνη και συμπλήρωσαν πως ότι η πρόταση απευθύνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. «Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ. Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση με τις προβοκατόρικες προτάσεις για αντι-δεξιό προοδευτικό μέτωπο, ούτε τη ΝΔ για να βγάλει τη χώρα από τη κρίση», τόνισαν.
Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε και τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης με πηγές του κόμματος να τονίζουν ότι «Ο κύριος Ραγκούσης ζυγίστηκε κι αυτός το τελευταίο καιρό. Επιτελεί πολύ καλά τον ρόλο του αναπληρωτή της Σβίγκου».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!