Εισαγγελική έρευνα για τα κονδύλια του προσφυγικού


Από εισαγγελικό λειτουργό θα ερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό στην Ελλάδα, κατόπιν παρεμβάσεως της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.
Την παρέμβαση της ανώτατης εισαγγελικού λειτουργού της χώρας, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα, η οποία με παραγγελία της στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων, Μαριάννα Ψαρουδάκη, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό η κ. Ψαρουδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες, μεταξύ αυτών, τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει».
Μάλιστα, προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».
Απάντηση στον υπουργό έδωσε ο αντιστράτηγος προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» καθώς και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.
► Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνουν ότι κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και ζητούν να γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!