Συνάντηση πολιτιστικών φορέων με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού του δήμου Ωραιοκάστρου κ Αταμιάν


Απο τον πρόεδρο της ΕΠΩΦ και δημοτικό σύμβουλο κ Ηρακλή Τσακαλίδη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση για την συνάντηση με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ Μπεδρός  Εσάη Αταμιάν, που είχαν πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Ωριοκάστρου. 
Η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Μπεδρός  Εσάη Αταμιάν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλους τους πολιτιστικούς φορείς του δήμου Ωραιοκάστρου. Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε τέτοια συνάντηση στα τέσσερα χρόνια της παρούσας διοίκησης, με εξαίρεση τις συναντήσεις ενόψει εκδηλώσεων (Καρναβάλι,, Πολιτιστικός Σεπτέμβρης).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανταποκριθούν στην πρόσκληση όλοι οι πολιτιστικοί φορείς του δήμου μας, γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
     Έγινε μακρά συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις που αφορούν στη λειτουργία των πολιτιστικών φορέων, στη συνεργασία των φορέων μεταξύ τους  καθώς και στη συνεργασία των φορέων με τη διοίκηση του δήμου. Από πλευράς φορέων δηλώθηκε η βούληση για επικούρηση του έργου του δήμου σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων. Περιμένουμε την ανταπόκριση του δήμου , ευελπιστώντας ότι στην επόμενη συνάντηση με τον κ. Αταμιάν να έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής όσον αφορά στην ανταπόκριση του δήμου στην επιστολή που επιδώσαμε στον κ. αντιδήμαρχο.

     Το πλήρες κείμενο αυτής της επιστολής έχει ως εξής:
                      
                                                                                                                                                                                   ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΠΡΟΣ: κ. ΑΤΑΜΙΑΝ ΜΠΕΔΡΟΣ ΕΣΑΗ/ Αντιδήμαρχο
ΚΟΙΝ: Γραφείο κ. Δημάρχου


     Κύριε αντιδήμαρχε,

     Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή εκπροσωπώντας τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Ωραιοκάστρου, χαιρετίζουμε την - έστω με καθυστέρηση τεσσάρων ετών- πρόσκληση που μας απευθύνατε για ν ανταλλάξουμε σκέψεις αλλά και να ενημερωθείτε από τους πλέον αρμόδιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας.
     Περιττεύει να  υπενθυμίσουμε ότι οι σύλλογοί μας είναι φορείς διατήρησης της παράδοσης της πατρίδας μας, φορείς προώθησης του ελληνικού πολιτισμού και πνευματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας της κοινωνίας μας. Και δεν πρέπει να σας διαφεύγει ότι στις πολύ δύσκολες περιόδους που διανύει η χώρα μας, οι πολιτιστικοί φορείς αποτέλεσαν τον βασικό πυλώνα πάνω στον οποίο στηρίχτηκε και στηρίζεται ακόμη η κοινωνική συνοχή. Δεκάδες άτομα του δήμου μας αφιερώνουμε πολύτιμο χρόνο απ την προσωπική μας ζωή για να προσφέρουμε αφιλοκερδώς κι εθελοντικά τις υπηρεσίες μας τόσο στους συλλόγους μας όσο και στα μέλη τους. Αυτές οι προσπάθειες όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μπορούν να έχουν αίσιο αποτέλεσμα.
     Γνωρίζουμε ότι οι ΟΤΑ έχουν υποστεί  μεγάλη συρρίκνωση των εσόδων και των επιχορηγήσεών τους απ την κεντρική κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει απ το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν μεταξύ άλλων και προς τους φορείς του πολιτισμού.
     Σας είναι γνωστό ότι - πλην ελαχίστων περιπτώσεων που προσμετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού - ο δήμος Ωραιοκάστρου στα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν επέδειξε την αρμόζουσα προσοχή και συμπαράσταση προς το έργο των πολιτιστικών συλλόγων.
     Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή μας συνάντηση, θα προσπαθήσουμε να ομαδοποιήσουμε τα βασικά μας προβλήματα και να σας υποβάλλουμε τα εξής αιτήματά μας:
1) Να εξασφαλιστεί στέγη/έδρα προς όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους.
2) Να αποδοθεί προς τους πολιτιστικούς - κι όχι μόνον - συλλόγους το  προβλεπόμενο ποσοστό του 1% επί των τακτικών εσόδων του δήμου ως τακτική ετήσια επιχορήγηση.
3) Έγκαιρη ενημέρωση των πολιτιστικών συλλόγων εκ μέρους του δήμου για τις προβλεπόμενες ετήσιες εκδηλώσεις του ώστε ν αποφεύγεται η σύμπτωση ημερομηνιών.
4) Εφοδιασμός του δήμου με επαρκή αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, μιας κι ο υπάρχων δεν επαρκεί ενώ τα τραπέζια είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατεστραμμένα.
5) Εφοδιασμός του δήμου με περισσότερα ηχοσυστήματα για να μπορεί να αντεπεξέρχεται στις παρουσιαζόμενες ανάγκες για την κάλυψη εκδηλώσεων των πολιτιστικών - κι όχι μόνον - συλλόγων και του δήμου.
6) Συντονισμός των εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων με τον δήμο στη θέση του συντονιστή, ώστε να είναι εφικτή η παραχώρηση προς όλους κάθε υλικοτεχνικής υποδομής για την πραγματοποίησή τους ( εξέδρα, ήχος, φωτισμός, τραπεζοκαθίσματα).
7) Εξεύρεση λύσης με το θέμα της απασχόλησης δημοτικών υπαλλήλων ( π.χ ηλεκτρολόγων) στην απογευματινή τους απασχόληση για την κάλυψη των εκδηλώσεων.
8) Συντήρηση των χώρων οι οποίοι στεγάζουν πολιτιστικούς συλλόγους ( κουφώματα, αποχετεύσεις, ηλεκτροδότηση με τριφασικό ρεύμα κλπ) αλλά και των δημοτικών χώρων στους οποίους λαμβάνουν χώρα οι πρόβες των χορευτικών κυρίως τμημάτων των συλλόγων.
9) Δυνατότητα να αναρτώνται στο site του δήμου οι επιμέρους εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων.
10) Ορθολογικότερη κατανομή των εκδηλώσεων " Πολιτιστικός Σεπτέμβρης" στις δημοτικές κοινότητες και δυνατότητα διήμερης αντί μονοήμερης εκδήλωσης αφιερωμένης στους δημοτικούς χορούς.

     Η παράθεση αυτών των αιτημάτων μας θα σας καταστήσει ενήμερο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων και θα σας βοηθήσει να δώσετε την δέουσα προσοχή και να κάνετε το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους.
     Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί της διοίκησης σε κάθε της προσπάθεια για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του πολιτισμού στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Με εκτίμηση
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΛΟΦΟΥ, Ε.Μ.Α.Σ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ, ΜΟΡΦΩΤΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΤΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΥΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ "ΜΑΚΕΔΝΟΣ", ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ' ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ'"


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!