Προσεχώς στη Βουλή της ΠΓΔΜ οι τροπολογίες για το Σύνταγμα


ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να δρομολογηθούν τα διαδικαστικά θέματα που θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση όλων των απαιτουμένων για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που έχει συνάψει η ΠΓΔΜ με την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, η κυβέρνηση θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος.
Η ανακοίνωση αυτή του Ζάεφ ήρθε έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο Ζάεφ στα Σκόπια με τους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος.
Όπως τόνισε ο Ζάεφ, στα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, εκτίμησε ότι και άλλοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE θα στηρίξουν τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.
Σημειώνεται ότι οι εν λόγω βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν στον σχηματισμό ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι επτά από αυτούς ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε από τις τάξεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου, ενώ μία ακόμη βουλευτής που ψήφισε υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση του Συντάγματος ανήκε σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!