Ρήγας: Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την πεποίθησή του ότι  υπάρχει η διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση που ολοκληρωθούν κανονικά οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας
Με αφορμή τη στάση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Ρήγας -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Χωνί»- επιχείρησε να αποσυνδέσει το θέμα της κυβερνητικής συνοχής με την ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία. 
«Το κυβερνητικό σχήμα δεν συνδέεται άμεσα με μια ψηφοφορία στη Βουλή», υποστήριξε αρχικά ο κ. Ρήγας, για να συμπληρώσει ότι «σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες κρίνεται κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η συνταγματική θητεία της Βουλής με αυτή τη σύνθεση λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019».
Αναφορικά με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τον θώκο του υπουργού των Εξωτερικών, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «αποτελεί μια προσωπική επιλογή», καθώς κι «ένα δυσάρεστο γεγονός». Πάντως, έσπευσε να υπογραμμίζει ότι η παραίτηση Κοτζιά δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!