Πυρά Φίλη κατά ΕΡΤ και Νίκου Παππά


Σφοδρή κριτική κατά της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «παραδιοίκηση και καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων», εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να μην ξεφεύγει επίσης απ' το στόχαστρο της κριτικής του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνέντευξή του στο Newpost ο Ν. Φίλης ανέφερε ότι: «η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων».
Όπως τόνισε, στη συνέχεια, «πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».
Και συμπλήρωσε με νόημα: «Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας».
«Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική», υπογράμμισε ο βουλευτής.
«Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή», τόνισε άλλωστε, αφήνοντας αιχμές κατά του Νίκου Παππά.
Μιλώντας το βράδυ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στην ΕΡΤ απάντησε στον Νίκο Φίλη λέγοντας ότι: «Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ». Όπως είπε: «Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ. Η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμα με σημαντικές σειρές».
«Η ΕΡΤ ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων, πλήρωνε ποσά στην αμαρτωλή ΑΕΠΙ, κόπηκαν αυτά. Συμφέροντα δεν την άφηναν να αναπτύξει το δικό της δίκτυο», πρόσθεσε και σχολίασε ότι: «Οι επιθέσεις προς την ΕΡΤ έχουν τον τύπο χρονοκαθυστέρησης».
Παράλλληλα, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι η επιτροπή για το «μαύρο» την επόμενη εβδομάδα παίρνει σάρκα και οστά, ίσως και γι' αυτό οι επιθέσεις.
Κληθείς δε να σχολιάσει τα περί «αντάρτικου» ο Νίκος Φίλης άσκησε κριτική και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλω να κρίνομαι από αυτά που κάνω και λέω, από το αν εντάσσονται στη συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ ή αν είναι μόνο προσωπικές επιλογές, φωτοβολίδες και μπαταριές στον αέρα. Όσα λέω και κάνω τα εντάσσω στη συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο λειτουργεί βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός..
«Γιατί ζήσαμε μια περίοδο «νεκρών» οργάνων. Κα όσο βέβαια μπορεί να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη μεταμφίεση του κυβερνητικού προγράμματος. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στίγμα αριστερού κόμματος και όχι το στίγμα ενός κόμματος που λειτουργεί υπό τον μανδύα του κυβερνητισμού, της αναγκαστικής υποστήριξης όλων των ενεργειών της κυβέρνησης. Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να λύσει σήμερα ο ΣΥΙΡΙΖΑ, με τη νέα πορεία που χαράσσουμε, με τον νέο γραμματέα Π. Σκουρλέτη και τα νέα όργανα», τόνισε.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!