Ερντογάν: Μέσα ενημέρωσης και Δημοκρατία δεν είναι συμβατά


Τη... φιλελεύθερη άποψη που έχει για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει λειτουργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέλυσε ενώπιον ενός ακροατηρίου χειροκροτητών του ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφώνησε ότι «Μέσα και Δημοκρατία» δεν είναι συμβατά.
«Κάποτε τα μέσα ενημέρωσης, η τέταρτη εξουσία όπως λέτε, κυβερνούσαν τη χώρα μας» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος σε ακαδημαϊκούς για να προσθέσει ότι ο ίδιος προτιμά να «παίρνει γραμμή» από τον λαό παρά από τα μίντια.
Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε το ρεσιτάλ αυταρχισμού δηλώνοντας ότι «ένας πολιτικός δεν μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές εάν φοβάται τα μέσα ενημέρωσης».
Παράλληλα, ο Τ. Ερντογάν συμβούλεψε τους ακαδημαϊκούς (σσ τουλάχιστον όσους έχει αφήσει ακόμη να κυκλοφορούν ελεύθεροι) να αντεπιτεθούν και να γράψουν την αλήθεια για την Τουρκία σε μία «εθνική καμπάνια» ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανακριβείς πληροφορίες.
Φυσικά ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη δείξει τα διαπιστευτήριά του στον «πόλεμο» απέναντι στη δημοσιογραφία με την χώρα του να θεωρείται η πρώτη στον κόσμο σε φυλακίσεις δημοσιογράφων.
Δεκάδες δημοσιογράφοι που ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση είναι αντιμέτωποι με διώξεις στη χώρα και αντιμετωπίζουν βαριές ποινές, ενώ ήδη περισσότεροι από εκατό είναι στη φυλακή.
Επίσης, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, περισσότερα από 100 μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει από την ολοένα και πιο αυταρχική διακυβέρνηση του «σουλτάνου».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!