Κατώτατος μισθός: η ΓΣΕΕ δεν «νομιμοποιεί» την κυβέρνηση


Η απάντηση της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση, που την καλεί σε διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό, είναι η δήλωση του προέδρου της, Γ. Παναγόπουλου! Βέβαια, παράλληλα αποστέλλει εκ νέου την πρόσφατη έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία.
Με αυτόν τον «επιστημονικό» τρόπο, η διοίκηση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ συμβάλλει στη διαβούλευση για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου, στην οποία καλούνται να λάβουν θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι με την αγορά εργασίας επιστημονικοί φορείς.
Αυτό που διατυπώνεται ως άποψη του προέδρου της ΓΣΕΕ (και ουχί του επιστημονικού φορέα που ονομάζεται ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και το οποίο στο παρελθόν με τις αναλύσεις του έδινε πραγματικά το στίγμα της πορείας της αγοράς εργασίας), είναι ότι, με την έναρξη της διαδικασίας αυτής, «νομιμοποιείται» η ωμή κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται ελεύθερα και συλλογικά για το ύψος του βασικού μισθού.
Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο της, μέσω της δημοσιοποιούμενης δήλωσης του προέδρου τους, τάσσονται εναντίον της ενεργοποίησης των μνημονιακών νόμων με τους οποίους ανατέθηκε στο κράτος ο προσδιορισμός του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
«Η πλήρης και όχι ψευδεπίγραφη επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων είναι για εμάς το κεντρικό αίτημα, επιτακτική ανάγκη και κρίσιμο διακύβευμα», αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!