Τιμήθηκε το θρυλικό ΟΧΙ σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά


Τιμήθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά, το θρυλικό ΟΧΙη 78η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, με εκδηλώσεις και τρεις παρελάσειςστις αντίστοιχες δημοτικές ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.
Πλήθος κόσμου προσήρθε για να γιορτάσει το αθάνατο έπος των Ελλήνων κατά των κατακτητών, να τιμήσει την ανιδιοτελή θυσία χιλιάδων Ελλήνων που αντιστάθηκαν στη ναζιστική λαίλαπα για την ελευθερία αλλά και για να χειροκροτήσει τη μαθητική νεολαία, την ελπίδα του τόπου μας.
Παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Αντιδημάρχων, Εντεταλμένων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των φορέων της περιοχής,
ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Παντελεήμονος και Αγίου Γεωργίου. 
Ακολούθησαν επιμνημόσυνες δεήσεις στη μνήμη όλων εκείνων των επωνύμων και ανωνύμων που αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας, εκφωνήσεις των πανηγυρικών της ημέρας από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Χρήστο Μαυρομάτη στη Σταυρούπολη, τη Διευθύντρια  του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης Ζωή Μυλωνά, την εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Ευκαρπίας Καίτη Νότα και καταθέσεις στεφάνων από το Δήμαρχο και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, πολιτικών κομμάτων, τοπικών συλλόγων, σχολείων και υποψηφίων συνδυασμών των επόμενων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις μαθητών και πολιτών στις οδούς Μπουμπουλίνας, Αγνώστου Στρατιώτη και Πολυτεχνείου Ευκαρπίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, χωρίς εξέδρες επισήμων, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης. Ο Δήμαρχος τίμησε αυτή τη φορά την παρέλαση της Πολίχνης και μετά την ολοκλήρωση του εορτασμού τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αυτές και η συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας, αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού στον αγώνα του ελληνικού λαού της περιόδου 1940 – 1944 για Δημοκρατία και ελευθερία. Αναφερόμενος μάλιστα στη νέα γενιά, επανέλαβε λέξεις λαξευμένες με τη μαστοριά του μεγάλου ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου
«Aυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο»







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!