Πρόκληση για την επόμενη διετία η μείωση των «κόκκινων» δανείων


Η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.
Ο υπουργός, αναφέρθηκε στην έκδοση εκ νέων κρατικών ομολόγων, είπε ότι έχουμε διασφαλίσει επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ και «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στην αγορά για 2 έως 2,5 χρόνια». Θα περιμένουμε, είπε, να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ρωτήθηκε και για το θέμα των συντάξεων, απαντώντας πως η σχεδιαζόμενη από την Ελλάδα ακύρωση της μείωσης των συντάξεων «δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων».
Όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε πως δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης».
Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε με νόημα πως «η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%» και πως «ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!