Κοτζιάς: Στέκομαι απέναντι σε όποιον αποσταθεροποιεί τη χώρα


Σαφές μήνυμα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, έστειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, από το Ηράκλειο της Κρήτης, κατά την πρώτη, δημόσια ομιλία του μετά την παραίτησή του από το υπουργείο.
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει κι άλλη σχέση με τον εταίρο του» στην κυβέρνηση, για να συμπληρώσει με νόημα: «Εγώ δεν έχω την ίδια σχέση... Στέκομαι απέναντι σε όποιον αποσταθεροποιεί τη χώρα. Δεν είναι εχθρός μας η ΠΓΔΜ».
Στο ίδιο ύφος υποστήριξε ότι «με τη στάση μου υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια της χώρας, της κυβέρνησης και του εαυτού μου». Και τόνισε:
Λένε ότι ο Κοτζιάς έβαλε τον εαυτό του πάνω από το «εμείς». Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το «εμείς».
Συνεχίζοντας τις βολές κατά του Π. Καμμένου υπενθύμισε ότι «δεν υπάρχουν δύο υπουργεία Εξωτερικών» και υπογράμμισε ότι «όταν βλέπω ότι υπονομεύεται η κυβέρνηση και η εξωτερική πολιτική, τότε πρέπει να σταθώ απέναντι και να πάρω τις ευθύνες μου».
Νωρίτερα, ο κ. Κοτζιάς είχε αναφερθεί στις «πολιτικές επιθέσεις» που γίνονται «για να φοβηθεί όποιος έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του», τονίζοντας ότι «το δικό μου στόμα δεν κλείνει». Υπογράμμισε ότι ο ίδιος παραιτήθηκε γιατί είχε ορισμένες διαφωνίες με την κυβέρνηση. Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή του επειδή κάποιοι θεώρησαν «ύποπτο που παραιτήθηκα».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στην παραίτησή του, θύμισε τον ποιητή Καβάφη και τη φράση του ότι «έρχεται η στιγμή να πεις το μεγάλο "όχι"».
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό, η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Όπως υποστήριξε, ο ίδιος δεν θα ανέφερε καν ότι υπάρχει επιστολή, εάν δεν είχε προκληθεί από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι οποίοι έκαναν λόγο για «ακατανόητη» παραίτηση.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «αυτά είναι γραμμιτζίδικα». Υποστήριξε ότι αυτό που ήθελε να τονίσει προς τους δύο παραπάνω πολιτικούς ήταν ότι «εάν με προκαλούν δημοσίως, να πάνε να διαβάσουν την επιστολή μου», προκειμένου να δουν το πολιτικό της μήνυμα.
Για το ίδιο θέμα, σημείωσε ότι με την επιστολή του ήθελε να βοηθήσει την κυβερνητική πολιτική.
Επίσης, ο κ. Κοτζιάς υπεραμύνθηκε των επιλογών του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε ειδική αναφορά στην Αιγιαλίτιδα ζώνη και τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και στον πολιτικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η κίνηση «Πράττω», επικεφαλής της οποίας είναι ο ίδιος.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!