«Ώρα μηδέν» για τον Ερυθρό Σταυρό


Σχεδόν σίγουρο είναι το ενδεχόμενο αποβολής του ελληνικού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία, καθώς δεν έχουν τηρηθεί ούτε από τη νέα διοίκηση -που εκλέχθηκε τον περασμένο Ιούνιο- τα συμφωνηθέντα ως προς την αλλαγή του καταστατικού και τη διοργάνωση των νέων εκλογών με διευρυμένη δημοκρατική βάση.
H πιθανή αποβολή θα σημάνει αναστολή της χρηματοδότησης ορισμένων προγραμμάτων, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανησυχία στους 450 εργαζόμενους του Σωματείου.
Η τελευταία διορία που είχε δοθεί στη μεταβατική διοίκηση Οικονομόπουλου έληξε στις αρχές Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα το κλίμα να έχει βαρύνει για τους διοικούντες, όπως φάνηκε στην επίσημη επίσκεψη που είχαν αυτές τις μέρες, υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής Συμμόρφωσης της ΔΟΕΣ με το προεδρείο του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας.
Η ελληνική πλευρά διαμήνυσε στους συνομιλητές της πως υπάρχει έτοιμο καταστατικό, το οποίο περιμένει την έγκριση του υπουργείου Υγείας, ώστε να γίνει στη συνέχεια γενική συνέλευση, εξηγώντας πως ήταν αδύνατο να προλάβουν τη διεξαγωγή εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αυτήν τη φορά να μην υπάρξει αποβολή του Ερυθρού Σταυρού, καθώς όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», η Γενεύη (σ.σ.: τα κεντρικά γραφεία της ΔΟΕΣ) έχει λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ακόμη πρόεδρος ήταν ο Αντώνης Αυγερινός. Ωστόσο κατόπιν της καταλυτικής παρέμβασης του υπουργείου Υγείας, διορίστηκε διοίκηση Πρωτοδικείου και δόθηκε παράταση έξι μηνών.
Η αιρετή διοίκηση του Ιουνίου 2018 όφειλε να ακολουθήσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη, αλλιώς η αναστολή ξεπαγώνει εξαιτίας της μη συμμόρφωσης. Εντύπωση προκαλεί πως το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, αντίθετα με όλες τις διεθνείς δεσμεύσεις της οργάνωσης, καταρτίσθηκε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Διεθνούς Ομοσπονδίας.



Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!