«Προσερχόμαστε στον διάλογο με τις δικές μας θέσεις»


Διπλή επίθεση, σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση έκανε η Φώφη Γεννηματά. Δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα προσέλθει στον διάλογο με τις θέσεις που έχει ήδη καταθέσει, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια και λαϊκισμό.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη δήλωσή της είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «τώρα που κλείνει οριστικά ο πολιτικός του κύκλος και με 3 χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή όμως δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και λαϊκισμό».
Και συμπλήρωσε: «Έχουμε αναδείξει εδώ και καιρό την αναγκαιότητά της. Θα προσέλθουμε στη Βουλή με τις θέσεις που πολύ έγκαιρα καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο».
Επίσης, κατά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «φέρει απόλυτα την ευθύνη για την επικράτηση της ασυδοσίας που αμαυρώνει την εικόνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» λέγοντας ότι «είναι πρόκληση να καλεί σε αυτοδικία Πανεπιστημιακούς και φοιτητές, μετατρέποντας τους σε “πολιτοφυλακή”».
Όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο, την κατάργηση του οποίου -με την παρούσα μορφή του, όπως υποστηρίζει- έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής λέει «ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, τη διακίνηση των ιδεών».
Και «ΟΧΙ στη συντηρητική λογική της ΝΔ που εξαγγέλλει την κατάργησή του. ΟΧΙ στις πολιτικές ταύτισής του με τη βία και την ανομία».
Και ζητά να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα άμεσα, «με πολιτική βούληση και συνεργασία των Ιδρυμάτων με τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!