Και στο Χρηματιστήριο Βρυξελλών ο Τιτάν


Διατήρηση της παραγωγής στην Ελλάδα με έδρα το Βέλγιο και κέντρο διοίκησης την Κύπρο και διαπραγμάτευση σε τρία Χρηματιστήρια -Euronext Βελγίου, Euronext Παρισίων και Αθήνας– προβλέπει η δημόσια πρόταση που υπέβαλαν χθες οι βασικοί μέτοχοι της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.
Ειδικότερα, η Α.Ε. Τσιμέντων TΙΤΑΝ ανακοίνωσε ότι «στις 18 Οκτωβρίου 2018 υπεβλήθη από την TITAN Cement International S.A. προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής (η “Πρόταση”) των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ με νέες μετοχές της δεύτερης. Σκοπός της Πρότασης είναι η διευκόλυνση της εισαγωγής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ σε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Euronext Βρυξελλών, με στόχο την ενίσχυση της ανεξάρτητης διεθνούς αναπτυξιακής του πορείας».
Οι κύριοι στόχοι της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής είναι:
● να αντικατοπτριστεί και να ενισχυθεί ο διεθνής χαρακτήρας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου ΤΙΤΑΝ,
● να εισαχθεί ο όμιλος ΤΙΤΑΝ σε μεγάλο διεθνές χρηματιστήριο, που θα του προσφέρει πρόσβαση σε ευρύτερη βάση επενδυτών, ενισχύοντας τη ρευστότητα των μετοχών του και
● να διευρυνθούν οι πηγές άντλησης κεφαλαίων του ομίλου ΤΙΤΑΝ, βελτιώνοντας την πρόσβασή του στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και το διεθνές τραπεζικό σύστημα, με πιο ανταγωνιστικό κόστος δανεισμού.
Τόσο στην ανακοίνωσή της όσο και στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, έγινε σαφές ότι η παρουσία του ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, τόσο σε επίπεδο εγχώριας παραγωγής, θέσεων εργασίας και επενδύσεων, όσο και μέσω της δευτερογενούς διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο ΤΙΤΑΝ απασχολεί στην Ελλάδα 1.142 από τους 5.432 εργαζόμενους και διαθέτει 3 από τα 14 εργοστάσια τσιμέντου που έχει αναπτύξεις σε 10 χώρες.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!