Τελειώνει ο Ζαρντίμ, αναλαμβάνει ο Ανρί


Ο άνθρωπος που αναμόρφωσε και εκτόξευσε τη Μονακό της νέας εποχής πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο. Ο χρόνος του Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο των Μονεγάσκων φαίνεται πως ολοκληρώθηκε, με τον Πορτογάλο να πληρώνει το κάκιστο ξεκίνημα στο γαλλικό πρωτάθλημα, που φέρνει την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού!
Ο 44χρονος, ο οποίος είναι γνωστός σε μας λόγω της θητείας του στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2012-13, ανέλαβε το καλοκαίρι του 2014 την τύχη της Μονακό, διαδεχόμενος τον Κλαούντιο Ρανιέρι.
Ουσιαστικά αναζωογόνησε τον σύλλογο, που μόλις είχε ανέβει από τη Β΄ Κατηγορία. Με την πρώτη του χρονιά, οδήγησε στην τρίτη θέση, κάτι που επανέλαβε το 2015-2016. Μετά την επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια, ακολούθησε η μαγική σεζόν 2016-2017.
Η Μονακό κατέκτησε το πρωτάθλημα έπειτα από 17 χρόνια, μπροστά από την πανίσχυρη Παρί-Σεν Ζερμέν, ενώ παράλληλα έκανε τρομερή πορεία ώς τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους.
Αυτό που πιστώνεται πάνω απ’ όλα στον Ζαρντίμ είναι η ανάδειξη πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών, που κουβάλησαν στις πλάτες τους την ομάδα. Κυρίως είναι ο Κιλιάν Μπαπέ, αλλά και οι Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο, Μπερνάντο Σίλβα, Μεντί και Λεμάρ, που σήμερα έχουν μοσχοπουληθεί (όπως και ο Μπαπέ) σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου.
Ταυτόχρονα, «ανέστησε» τον Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος έπειτα από τραυματισμούς και δύο αποτυχημένα περάσματα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρήκε τον εαυτό του υπό τις οδηγίες του Ζαρντίμ.
Η περσινή χρονιά βρήκε την ομάδα από το Πριγκιπάτο μακριά από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά σε θέση για Τσάμπιονς Λιγκ, όμως φέτος τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Υστερα από εννιά αγωνιστικές, μετρά μόλις μία νίκη και έξι βαθμούς συγκομιδή, δύο ήττες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μία συντριβή 4-0 από την Παρί για το Σούπερ Καπ.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για τη λύση του συμβολαίου, που είχε ισχύ ώς το 2020. Παράλληλα, η διοίκηση του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του.
Θα πάρει το ρίσκο για να συνεργαστεί με τον Τιερί Ανρί, ο οποίος είναι ο β᾽ βοηθός στην Εθνική Βελγίου. Ο Γάλλος παλαίμαχος επιθετικός θεωρείται ανερχόμενο όνομα στον τομέα της προπονητικής και με αρκετές καινοτόμες ιδέες, ενώ ως γνωστόν έχει ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Μονακό, από την ηλικία των 15 ώς τα 22. Αλλες λύσεις που εξετάστηκαν, αλλά δεν δείχνουν να προκρίνονται, είναι του Λοράν Μπλαν, του Ρομπέρ Πιρές, αλλά και του Μαρσέλο Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ.
Οσον αφορά τον Ζαρντίμ, δύσκολα θα χαθεί μετά το έργο που άφησε στη Μονακό. Πιθανώς δεν ευσταθούν οι φήμες που τον θέλουν να συζητά ήδη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (!), αλλά είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα βρει μια καλή ομάδα και όχι απαραίτητα στην πατρίδα του.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!