Εκδήλωση- παρουσίαση βιβλίου του Γιαννάκη Μάτση την Κυριακή στην Καλαμαριά


Καλαμαριά   02 - 10 -  2018

                                
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση- παρουσίαση  βιβλίου του Γιαννάκη Μάτση την Κυριακή στην Καλαμαριά

Το ιστορικό  βιβλίο του Γιαννάκη Μάτση,  πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην Ευρωβουλευτή της Κύπρου με τίτλο «Μετά Παρρησίας: Για την Ιστορία και την Αλήθεια»,  θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που οργανώνει το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Ι.Α.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας και της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 7 Οκτωβρίου  2018 στις 7.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» (Τριπόλεως και Χηλής).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και ο καθηγητής του Α.Π.Θ., Δημήτρης Χαραλάμπους. Θα ακολουθήσει η αντιφώνιση από τον συγγραφέα του βιβλίου. Θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρόεδρος του Ι.Α.Π.Ε. Σωτήρης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Β.Ε., Αλέξανδρος Μούστρας και η πρόεδρος της ΄Ενωσης Κυπρίων Β.Ε., Βάσω Ιωσηφίδου.

Το βιβλίο που είναι αυτοβιογραφία, περιέχει αποκαλύψεις γύρω από την πορεία του Κυπριακού ζητήματος και όχι μόνο και συνοδεύεται από έγγραφα και αρχειακό υλικό, φωτίζοντας την ιστορία, την πολιτική  και τη διπλωματία της Κύπρου. Ο συγγραφέας παρουσιάζει την βιωματική του πορεία, καλύπτοντας πτυχές από την παιδική και εφηβική  ηλικία, διατρέχει  τον αγώνα της ΕΟΚΑ και την  μετέπειτα πορεία του Κυπριακού, όπως την έχει ζήσει ο ίδιος, ως βουλευτής και ευρωβουλευτής και μάλιστα ως Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.,  στην Κύπρο και διεθνώς.  Αναφέρεται στις διάφορες προσωπικότητες, που κυβέρνησαν τον τόπο, από τον Μακάριο ως τον Κληρίδη, το ρόλο του ΑΚΕΛ, καθώς και σε άλλους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!