Απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ


Μετά από συνάντηση 2,5 ωρών οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατέληξαν σε συμφωνία, δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες κινητοποιήσεις αν και απέμεινε η απορία γιατί έγινε η 24ωρη απεργία και οι στάσεις εργασίας.
Όπως δηλώθηκε μάλιστα από τους εργαζόμενους «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα» πάει να πει δεν τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας όσων βρίσκονται σήμερα στον ΟΑΣΘ ακόμη και όταν ή αν θα προχωρήσει το σχέδιο για ανάληψη συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης.
«Λάβαμε διαβεβαιώσεις για τα θέματα που θέσαμε μετά την ψήφιση της τροπολογίας και κυρίως για όσα αφορούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού, μετά τη μετάβαση στον ΑΣΥΘ. Θα χρειαστεί να γίνουν και άλλες συναντήσεις για τη ρύθμιση λεπτομερειών, ωστόσο, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Μετά την συνάντηση ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε πως «δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε για τις εργασιακές σχέσεις ούτε για τους εργαζομένους, ούτε για τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες. Δεν είναι θέματα που συζητούνται από αυτή την κυβέρνηση. Είναι αδιαπραγμάτευτα».
Όσο για τις εναπομείνασες λεπτομέρειες «συμφωνήθηκε να ξεκινήσουμε τις κοινές επιτροπές από τους Δημόσιους Αστικούς Οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων  και τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός για να εξυπηρετούνται με το βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στον ΑΣΥΘ, με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο, για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν. Έτσι και αλλιώς, οι προβλέψεις του νόμου που αποϊδιωτικοποιείται ο ΟΑΣΘ και ιδρύεται ο ΑΣΥΘ ισχύουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μία άλλη κατεύθυνση από αυτή που ήδη έχουμε πει».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!