Α.ΠΑ.Ν.: Όψεις του σύγχρονου φασισμού - Αναζητώντας την κοινωνική ευθύνη στις γειτονιές μας


Την κοινωνική ευθύνη της γειτονιάς για τις όψεις του σύγχρονου φασισμού θα αναζητήσουν οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διοργανώνει η Α.ΠΑ.Ν στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 2 Νοέμβρη, στο χώρο της, Μουδανιών 2 στη Νεάπολη.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών, συλλογικότητα η οποία εκφράζει φωνές της τοπικής κοινωνίας και έχει αδιάλειπτη παρουσία τα τελευταία 20 χρόνια, στην ουσία καταθέτει την αγωνία της για τις επιπτώσεις της κρίσης στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν στο διαφορετικό.
Για το πώς η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη και η συλλογική ενέργεια εκδιώκονται και τη θέση τους παίρνουν ο θαυμασμός για τον αυταρχισμό, η βαρβαρότητα, οι φοβίες και ο ατομισμός.
Φιλοδοξία των διοργανωτών όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά είναι εκτός από την καταγραφή του φαινομένου να προταθούν τρόποι και να δοθούν πρακτικές απαντήσεις στις απειλές που δηλητηριάζουν τις ζωές μας και την κοινωνία μας. 
Για το θέμα «Όψεις του σύγχρονου φασισμού. Αναζητώντας την κοινωνική ευθύνη στις γειτονιές μας» θα μιλήσουν οι Μιχάλης Μπαρτσίδης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς" και διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, και Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!