Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τις φετινές Πανελλήνιες


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες αλλαγές που αφορούν την εισαγωγή σε τμήματα της τριτοβάθμιας αλλά και τον τρόπο κατανομής αυτών στα τέσσερα επιστημονικά πεδία, οι οποίες θα ισχύσουν από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Συγκεκριμένα:
● Η εισαγωγή στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής θα πραγματοποιείται από φέτος με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση στις εν λόγω σχολές θα γίνεται από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, το 2ο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.
● Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτός από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο όπου είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται από φέτος και στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.
● Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διαγράφεται από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο και προστίθεται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, πέραν του 3ου στο οποίο ήδη βρίσκεται.
● Αντίστοιχα, το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκτός από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο όπου είναι ήδη ενταγμένο, προστίθεται και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.
Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα εξετάζονται εφεξής υποχρεωτικά στα Αγγλικά ως ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας, ενώ η εξέταση σε μία από τις παρακάτω ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά) θα είναι υποχρεωτική για τους υποψηφίους του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Διευκρινίζεται επιπλέον ότι όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα προαναφερθέντα τμήματα με τη διαδικασία του 10%, απαιτείται να είχαν εξεταστεί επιτυχώς στην αντίστοιχη ξένη γλώσσα το έτος που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!