Απλοποιούνται οι διαδικασίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο


Mε στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών για τη χρήση του μέτρου Μεταφορικού Ισοδύναμου που εφαρμόζεται από 1ης Ιουλίου σε 49 νησιά της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός αποφάσισε την τροποποίηση στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος αφορούν τις επιχειρήσεις.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, από την προσεχή Δευτέρα 29 Οκτωβρίου δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση παραστατικών μεταφοράς με ψηφιακή μορφή από τις επιχειρήσεις, ούτε και η αναγκαιότητα καταχώρησης των θαλάσσιων διαδρομών για τις μεταφορές εμπορευμάτων.
Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μέτρο από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωμένες να καταγράψουν στην πλατφόρμα τα βασικά στοιχεία των παραστατικών και μόνο σε περίπτωση που περιληφθούν στο δείγμα διοικητικού ελέγχου, να αποστείλουν αντίγραφα αυτών.
Η διευκόλυνση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο, αναμένεται να μειώσει στο μισό τον χρόνο ολοκλήρωσης της αίτησης χρηματοδότησης αλλά και να εκμηδενίσει το όποιο οικονομικό κόστος θα επιβάρυνε ίσως τις επιχειρήσεις για την ψηφιοποίηση των παραστατικών.
Σημειώνεται ότι το μέτρο βρίσκεται ακόμα στην πιλοτική εφαρμογή του καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, στόχος είναι το 2019 να ενταχθούν στο μέτρο όλα τα νησιά της χώρας, εκτός από την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λευκάδα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!