Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη Συνέντευξη Τύπου της Μπιενάλε της Αθήνας: Δυναμική σχέση γόνιμης αλληλεπίδρασης η σχέση Περιφέρειας Αττικής και πολιτισμού





Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου
Δυναμική σχέση γόνιμης αλληλεπίδρασης η σχέση Περιφέρειας Αττικής και πολιτισμού
Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη Συνέντευξη Τύπου της Μπιενάλε της Αθήνας
«Είμαστε αρωγοί και στηρίζουμε θεσμούς και δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, δημιουργούν συνθήκες παραγωγής πολιτισμού και δίνουν πρόσβαση στους πολίτες σε πολιτιστικά προϊόντα». «Η Μπιενάλε της Αθήνας από την ίδρυσή της το 2005, είναι ένας αθηναϊκός, αττικός και διεθνής θεσμός, που συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σήμερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Μπιενάλε της Αθήνας, συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη.
Όπως η ίδια υπογράμμισε «εδώ και τέσσερα χρόνια, η σχέση της Περιφέρειας Αττικής με τον Πολιτισμό, γνωρίζετε όλοι, ότι δεν είναι συγκυριακή. Ή αποσπασματική». «Είναι μια δυναμική σχέση γόνιμης αλληλεπίδρασης, μια σχέση την οποία έχουμε ξεκινήσει μέσα από ποικίλες και πολύμορφες συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη:
  • Με το ΑΝΤΙ, το θέμα της φετινής διοργάνωσης, η Μπιενάλε της Αθήνας ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση που αφορά τους πάντες, για το τι σημαίνει αντίθεση και αντίδραση και πώς οι στάσεις αυτές έχουν επηρεάσει σχεδόν κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.
  • Η στήριξη και ανάδειξη του πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης, που εμπνέεται από το τι επικρατεί γύρω μας αυτή τη στιγμή και αναφέρεται στο τι απασχολεί τον κόσμο σήμερα, είναι και υποχρέωση αλλά και επιθυμία της Περιφέρειας Αττικής.
  • Η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής εκφράζεται εντάσσοντας τη Μπιενάλε της Αθήνας στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας 06 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον».
  • Έχοντας εγκρίνει έναν προϋπολογισμό 963.400 ευρώ, ο οποίος προβλέπει την προετοιμασία, στήριξη και διεξαγωγή του προγράμματος και των δράσεων της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας (2017-2018) και της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας (2019-2020), στηρίζουμε τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο θεσμό σύγχρονου πολιτισμού της Αθήνας και μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις της πόλης. 




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!