«Πέντε στα πέντε» για τον ΠΑΟΚ, αυτόχειρας ο Ολυμπιακός


Το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα της Super League διατήρησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0 του Ολυμπιακού, με τέρμα που προήλθε από διπλό αμυντικό λάθος των «ερυθρόλευκων» και αυτογκόλ του Βούκοβιτς.
Έτσι ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας 13 βαθμούς (ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2, λόγω τιμωρίας) σε πέντε αγωνιστικές, όσο και ο Ατρόμητος.
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός κατέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα: έχει 12 βαθμούς και συγκατοικεί με ΑΕΚ και Άρη.
Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι, μετά το 2-0 της Τούμπας κόντρα στην ΑΕΚ, την προηγούμενη αγωνιστική.
Τελικό αποτέλεσμα: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 #slgr #olypaok
https://t.co/XPEolYk4Li pic.twitter.com/4nWk8Le8K3
— Super League Greece (@Super_League_GR) 30 Σεπτεμβρίου 2018
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αφενός ήταν νευρικός στην τελική προσπάθεια και αφετέρου έπεσε πάνω στον Πασχαλάκη που ήταν σε πολύ καλή ημέρα και με καίριες αποκρούσεις κράτησε το «μηδέν» στην «ασπρόμαυρη» άμυνα.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε με περίεργο και σίγουρα ασυνήθιστο (σε ντέρμπι) τρόπο, στο 49ο λεπτό: ο Βιεϊρίνια σέντραρε χλιαρά δίπλα από τη γραμμή του άουτ προς το πρώτο δοκάρι, ο Γιαννιώτης έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και παράλληλα προς το τέρμα, και ο Βούκοβιτς -που προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα- έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.
Από το σημείο εκείνο και μετά, ο Ολυμπιακός ήταν μαζικά στην επίθεση, έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει το αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα τον ουραγό Απόλλωνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82' Γκιγιέρμε), Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίτσιο, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ) Πέλκας (58' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!