Έχει ρυθμιστεί το θέμα των αποζημιώσεων, τονίζει η Γερμανία


Λίγο πριν από την επίσκεψη του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, στην Αθήνα, το Βερολίνο επέλεξε να εστιάσει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι το ζήτημα έχει «νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί».
Ο Γερμανός πρόεδρος θα έχει -την Πέμπτη- συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του και τον πρωθυπουργό, κατά τις οποίες αναμένεται τόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος όσο κι ο Αλέξης Τσίπρας, να θέσουν στο ζήτημα των αποζημιώσεων. Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι αναφέρθηκαν πρόσφατα στο εν λόγω θέμα, ενώ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και το σχετικό πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής.
Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις, τονίζοντας ότι «...η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτή τη θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».
Όσο για το εάν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Γερμανία, ο Ζάιμπερτ δήλωσε άγνοια:
Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!