«Λύση τις επόμενες εβδομάδες για τις συντάξεις»


Σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες το Eurogroup αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά στην δημόσια τηλεόραση ότι: «είμαι αρκετά αισιόδοξος, διπλωματικά θα το λέγαμε συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις» και απάντησε στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι «δεν έχει δύο σενάρια ο προϋπολογισμός».
Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση ψήφισε τότε το μέτρο περικοπής των συντάξεων «γιατί είχαμε γερμανικές εκλογές και άλλες χώρες είχαν εκλογές και μας είπαν ότι “θέλουμε το ΔΝΤ μέσα”».
«Το σημαντικό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έκατσε κάτω, δούλεψε σκληρά για να πείσει και τους θεσμούς και τα κράτη-μέλη συμφωνούν ότι δεν είναι διαρθρωτικό, δεν χρειάζονται οι περικοπές και ότι έχουμε το δημοσιονομικό χώρο να εφαρμόσουμε και τα αντίμετρα» δήλωσε ο Ε. Τσακαλώτος για να προσθέσει «Δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί. Φτάνουμε πολύ κοντά στο τέλος. Είναι πολύ ισχυρά τα επιχειρήματά μας. Δεν είναι εύκολο να πουν σε μια χώρα που έχει 3,5% πλεόνασμα να κόψει τις συντάξεις. Τελικά θα επικρατήσει η λογική».
Ο υπουργός Οικονομικών άφησε και αιχμές προς το ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται ποτέ να πει μπράβο, θα πει τη γνώμη του που έχει διαψευσθεί εδώ και λίγα χρόνια. Δικό τους παιδί ήταν, ίσως το αγαπάνε ακόμη, αλλά κατάλαβαν ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει».
Ερωτηθείς για τα αντίμετρα ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι εάν δεν γίνουν σε δύο χρόνια θα γίνουν σε τέσσερα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο ήδη από τη ΔΕΘ, ενώ μερικά έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται.
Αναφορικά με τη συμφωνία για το Μακεδονικό και τις τελευταίες εξελίξεις ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Μακεδονία όσο κοιτάει προς το Νότο θα χάνει και πως πρέπει να κοιτάξει προς το Βορρά και τα Βαλκάνια.
«Είναι μια συμφωνία σημαντική, δημιουργεί ειρήνη και ασφάλεια εκεί όπου υπήρχαν προβλήματα. Εμείς θέλαμε να λύσουμε προβλήματα, όπως λύσαμε το πρόβλημα των μνημονίων, λύσαμε και ένα πρόβλημα που κράτησε 25 χρόνια και οι προηγούμενοι δεν ήθελαν να το λύσουν» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέτει «δεν αλλάζεις τους συμμάχους του όπως σε βολεύει».
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών το 2019, χωρίς να κάνει αναφορά στον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι «ο χρόνος είναι μαζί μας. Καλύτερα το 2019 οι εκλογές και όχι το 2018. Άλλοι πανικοβάλλονται όχι εμείς».

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμφωνία πώλησης του 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 22 εκατ.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!