Οι προτάσεις για τα νέα προγράμματα σπουδών στην Ιστορία


Τις προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τις αλλαγές στα νέα προγράμματα σπουδών της Ιστορίας παρέδωσε στον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης. Τέσσερις θα είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η φιλοσοφία και μεθοδολογία του μαθήματος.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι βασικοί άξονες περιλαμβάνουν τα εξής:
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Κώστας Γαβρόγλου επισήμανε ότι «έχουμε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας τη μεγάλη χαρά να συναντήσουμε –δεν είναι η πρώτη φορά που τους συναντάμε- την ομάδα που έχει επιφορτιστεί με το εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα του σχεδιασμού του μαθήματος της Ιστορίας από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο.
»Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ομάδας διότι επί σχεδόν δύο χρόνια, τον Ιανουάριο γίνονται δύο χρόνια, έκαναν μία εξαιρετική δουλειά, αφιλοκερδώς, σε μία περίοδο που τέτοιου είδους συμβολές και δεσμεύεις ακαδημαϊκών, όλων των βαθμίδων –δεν εννοώ μόνο των Πανεπιστημιακών- γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες. Εδώ είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας ο κύριος Γεωργαντάς, ο κ. Κουζέλης Πρόεδρος του ΙΕΠ, ο κ. Βόγλης, Πρόεδρος της Επιτροπής».
Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Κουζέλης τόνισε ότι «το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της πρότασης είναι ότι είναι συστηματική, έχει μία ενιαία λογική ακόμα και για εκείνες τις τάξεις στις οποίες θα χρειαστεί να προσθέσουμε υλικό. Επομένως, σκαλοπάτι – σκαλοπάτι από το Δημοτικό οικοδομεί μία αντίληψη περί Ιστορίας. Δεν είναι το αντικείμενο μου, θα σας τα πουν οι συνάδελφοι».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!