Προτεραιότητα στις μετεγγραφές φοιτητών με χαμηλά εισοδήματα


Την αύξηση της μοριοδότησης για τις μετεγγραφές φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
Ειδικότερα, αυξάνεται η μοριοδότηση από 5 σε 6 μόρια των οικογενειών με εισοδήματα έως 3.000 ευρώ κατά κεφαλήν, προκειμένου να χορηγηθεί το δικαίωμα μετεγγραφής στο δικαιούχο φοιτητή.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροποποίηση κρίθηκε επιβεβλημένη για την ενίσχυση των οικογενειών αυτών, που πλέον θα λαμβάνουν 6 μόρια.
Αναφέρεται επίσης ότι «σε πολλά τμήματα ΑΕΙ, η βάση μετεγγραφής διαμορφώνεται σε 6 μόρια, με αποτέλεσμα φοιτητές που συγκεντρώνουν μόρια μόνο από το χαμηλό εισόδημα (ανώτατο 5 μόρια σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο) και χωρίς λοιπά κοινωνικά κριτήρια να μην μπορούν να μετεγγραφούν, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!