Σε πέντε άξονες η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση


Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην «ιστορική ευκαιρία» που δίνεται στις προοδευτικές δυνάμεις για να προχωρήσουν οι διαδικασίες χωρίς να αγνοείται η ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις. Στόχος, η εμβάθυνση της δημοκρατίας, η διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής, η προστασία των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχτεί στους πέντε άξονες της πρότασης που παρουσιάστηκε στα Προπύλαια της Βουλής τον Ιούλιο του 2016 από τον Αλ. Τσίπρα, λαμβάνοντας υπόψη τη διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς, η οποία μεσολάβησε υπό τον συντονισμό της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!